Știri

Românii primesc o nouă lovitură! Câți bani scot în plus din buzunar pentru încălzire

În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre scumpirile ce au avut loc la noi în țară. În acest context, se pare că anumiți locuitori mai primesc o lovitură grea în aceeași direcție, iar costurile vor fi cu atât mai mari.

Gabriela Firea, despre scumpirea termoficării

Gabriela Firea aduce o veste extrem de proastă pentru bucureșteni, anunțând dublarea prețului pentru termoficare. Mai exact, la data de 18 ianuarie, ANRE a aprobat decizia de a dubla prețul pentru termoficare.

Astfel, în curând, prețul per gigacalorie va ajunge la aproximativ 1.000 de lei, de la 490 de lei cât valora anterior. Mai exact, va costa 980 de lei și următoarele facturi ale bucureștenilor vor veni mărite, în funcție de noul preț. Legea va fi supusă dezbaterii în Consiliul General și va intra în vigoare după ce va fi aprobată.

„Astăzi, deci nu acum ceva timp, ANRE a aprobat tariful local… Tariful total ajunge la aproape 1.000 de lei per gigacalorie. Adică 980 de lei. Deci ceea ce vă spun sunt lucruri aflate astăzi, foarte grave.

Până acum era 490 de lei costul per gigacalorie. Încă o dată, 980 crescut de la 490, în condițiile în care populația plătea 163 de lei, cu subvenție. Tariful va fi supus dezbaterii în Consiliul General. Dacă va fi aprobat, următoarele facturi ale bucureștenilor vor fi calculate în funcție de noile prețuri”, a explicat Gabriela Firea.

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, a vorbit și despre facturile exagerat de mari de la energia electrică. Aceasta a precizat faptul că PSD încearcă să aducă lucrurile la normal, dar asta nu depinde decât de el. Totuși, ia în calcul toate posibilitățile pentru ajutarea populației, inclusiv reducerea de TVA sau revenirea temporară la prețuri reglementate.

Gabriela Firea a declarat că este extrem de nemulțumită de noile măsuri de la noi din țară și speră că situația va reveni la normal cât mai repede, fără a fi nevoie ca românii să protesteze.

Comments are closed.