Magazin

Rugăciunea care se citește de Bobotează. Te ferește de rele tot anul

Boboteaza este o sărbătoare mare, cu cruce roșie, pe care o țin atât creștinii ortodocși, cât și cei catolici. În fiecare an, la data de 6 ianuarie, enoriașii merg la biserică unde participă la slujbă și așteaptă ca preotul să sfințească apele. Cu Aghiasma Mare, credincioșii se întorc acasă și stropesc fiecare cameră cu apa sfințită. În afară de acest obicei, este bine ca în această zi, fiecare credincios să rostească o rugăciune puternică despre care se spune că ne apără de toate relele.

Rugăciunea care se rostește de Bobotează. Are efecte miraculoase

În ziua de Bobotează, după Rugăciunile Începătoare, este bine să rostești cu voce tare o rugăciune specială care se citește în această zi de mare sărbătoare. Aprinde o lumânare sfințită, așează-te în genunchi cu fața spre icoană, și rostește aceste cuvinte:

(…)Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, Unule născut din Tatăl mai înainte de toti vecii, Lumină din Lumină, care luminezi toate, care nestricat Te-ai întrupat din Preasfânta Fecioară Maria și ai venit în lumea aceasta pentru mântuirea noastră. Tu însă nu ai răbdat să vezi neamul omenesc muncit de diavolul şi pentru aceasta în luminată zi a Dumnezeieștii Tale Arătări ai venit la Iordan la păcătosi și la vameși ca să Te botezi de la Ioan, fără de păcat fiind, ca să împlineşti toată dreptatea şi să speli în apele Iordanului păcatele întregii lumi ca un Miel al lui Dumnezeu, să le iei asupra Ta şi să ne mântuieşti cu Cinstit Sângele Tău. Pentru aceasta Te-ai afundat în apele Iordanului, ai deschis cerul cel închis de Adam şi Duhul Sfânt a venit peste Tine ca un porumbel (…).

Boboteaza – sărbătorită și de ortodocși, și de catolici

Boboteaza, cunoscută și sub numele de Epifania este sărbătorită în fiecare an la data de 6 ianuarie de către Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică. După Bobotează urmează Sfântul Ioan care încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului.

Citește și: Calendar ortodox 6 ianuarie 2022. Este zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși și cei catolici

În Limba greacă, cuvântul Bobotează este numit Teofanie sau Epifanie care se traduce prin “Arătarea Domnului”, adică a Sfintei Treimi.

Este o sărbătoare care reprezintă botezul în apa Iordanului a Mântuitorului Iisus Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul.

Comments are closed.