Magazin

Rugăciunea soților unul pentru altul. Rostește-o cu voce tare și o lumânare aprinsă

Căsnicia vine la pachet cu bune și mai puțin bune, cu fericire și greutăți, cu optimism și momente când totul pare încețoșat. Din ziua în care te căsătorești, nu mai ești doar tu, cel de lângă tine este la fel de important în viața ta. Bucuriile se împart la doi, dar și grijile deopotrivă. În momente frumoase, de împlinire sufletească și de liniște a căminului, precum și în momente marcate de griji, rostește cu voce tare Rugăciunea soților unul pentru altul.

Rugăciunea soților unul pentru altul

Cei care iubesc cu adevărat omul pe care l-au ales în fața lui Dumnezeu simt, fără dar și poate, nevoia de a se ruga pentru binele acestuia, pentru sănătatea lui și pentru ca bunul Dumnezeu să-l ferească de rele.

Dacă ești căsătorit, aprinde o lumânare sfințită și rostește cu voce tare Rugăciunea soților unul pentru altul. Este o rugăciune puternică ce folosește cuvinte pline de sens și semnificație.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­­­­zeul nostru, Cel ce ne-ai învățat ca totdeauna să ne rugăm unul pentru altul, căci așa vom împlini legea Ta și ne vom arăta vrednici de mila Ta, caută cu îndurare și păzește de vrăj­mașii văzuți și nevăzuți pe soțul meu (soția mea), pe care mi l-ai dă­ruit (mi-ai dăruit-o) a petrece împreună până la moarte. Dăruiește-i sănătate și deplină înțelepciune, ca să-și poată îndeplini datoriile după voia și po­runcile Tale. Ferește-l (o) de ispitele pe care n-ar fi în stare să le poarte. În­tărește-l (o) în dreapta credință și în dragoste desă­vâr­șită, ca să lucrăm îm­preună faptele bune și să ne tocmim viața după sfintele Tale așezări și po­runci. Că a Ta este stăpânirea și pu­terea în veci. Amin.

Se spune că rugăciunea soției pentru soț și a soțului pentru soție este puternică precum rugăciunea mamei pentru copil și a copilului pentru mamă. Este important să ne rugăm pentru cele mai dragi persoane din viața noastră. Având grijă unii de alții, toate gândurile noastre bune ajung la Dumnezeu și la Maica Domnului care ne va ține sub Sfântul său Acoperământ.

Comments are closed.