Știri externe

UPDATE/ Prima reacție a lui Vladimir Putin după masacrul de la școala din Kazan

UPDATE. Cei doi atacatori au vârsta de 17, respectiv 19 ani. Primul a fost împușcat de polițiști, iar cel de-al doilea a fost reținut. Este vorba despre un fost elev al școlii unde a comis masacrul.

A fost alertă de gradul 0 în Rusia, unde doi indivizi au deschis focul într-o școală din centrul Capitalei. Cel puțin 11 persoane au decedat, majoritatea dintre acestea fiind copii. Autoritățile au împânzit zona.

Masacru la o școală din Rusia

UPDATE. Conform presei din Rusia, numărul persoanelor care au fost ucise este 8: șapte elevi și un profesor. Datele nu sunt, însă oficiale. Mai mulți elevi au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. În total, peste 30 de persoane au fost rănite.

Tot presa din Rusia scrie că unul dintre cei doi atacatori ar fi anunțat pe rețelele de socializare că va ataca instituția de învățământ.

Ca reacție la ceea ce s-a întâmplat astăzi, Vladimir Putin a cerut o înăsprire urgentă a regimului armelor și munițiilor.

Știrea inițială. Unsprezece persoane au murit în urma unui atac armat la o școală din orașul Kazan aflat în centrul Rusiei. Motivul atacului nu este cunoscut, însă agresorii au fost prinși. Unul a fost împușcat mortal, iar celălalt a fost capturat în viață de către polițiștii ruși. Este vorba despre un băiat de 17 ani.

Atac armat cu luare de ostatici

Conform presei locale, unul dintre atacatori a fost reținut, iar al doilea a rămas în clădire și a luat ostatici. Acela a fost momentul în care autoritățile l-au împușcat mortal, probabil, în timpul negocierilor.

Prședintele orașului Tatarstan în care a avut loc atacul s-a deplasat de urgență la fața locului.

O parte din elevi care se aflau în clădire în momentul atacului au sărit pe geam ca să nu fie împușcați. La un moment dat, polițiștii au adus o scară pe care au pus-o sub geamul de la etajul al doilea al clădirii, iar câțiva elevi au coborât pe acolo.

Comments are closed.