Știri

S-a dat alarma pe litoralul românesc. Pericolul de pe fundul Mării Negre

S-a dat alarma pe litoralul românesc. După atenționarea cu șerpii de pe plajă, iată că a apărut un nou pericol. Fiți cu băgare de seamă pentru a evita orice neplăcere. Specialiștii atrag atenția asupra pericolului care se ascunde pe fundul mării.

Pericol pe litoralul românesc!

Se vorbește tot mai mult despre aricii de mare care trăiesc și în Marea Neagră. Țepii lor pot provoca dureri mari și sunt greu de îndepărtat odată ce au pătruns în piele, motiv pentru care dacă ați fost înțepați trebuie să vă prezentați la spital. În caz de înțepătură, vă puteți da seama imediat dacă este vorba despre un arici de mare pentru că leziunea este rotundă, iar spinii rămân înfipți în piele. Pentru a evita infectarea, este necesar să ajungeți la medic. Înțepătura este extrem de dureroasă!

S-a dat alarma pe litoralul românesc. Pericolul de pe fundul Mării Negre

Există specii otrăvitoare de arici de mare, motiv pentru care nu este de glumă dacă vă aflați în situația de a vă fi înțepat într-o astfel de vietate marină. Cei predispuși la alergii riscă să facă șoc anafilactic.

Este indicat ca țepii să fie îndepărtați de către un specialist, pentru că riscă să se rupă și să migreze în alte zone ale corpului.

Simptomele înțepăturii de arici de mare

Motivul pentru care spinii aricilor de mare provoacă atât de multă durere este că sunt umpluți cu calciu, deci sunt foarte duri. Odată intrați în piele, aceștia sunt dificil de îndepărtat și este riscul de suprainfectare.

Cele mai multe înțepături de arici de mare pot provoca doar durere, însă iată cum vă puteți da seama dacă ați fost înțepat de un arici de mare sau de o meduză:

În primul rând, spre deosebire de aricii de mare, meduzele doar irită pielea, nu o perforează.

Se poate observa rapid prezenta spinilor la nivelul pielii. Spinii aricilor de mare sunt duri și ascuțiți, în timp ce tentaculele meduzelor sunt moi.

Înțepătura unui arici de mare provoacă o durere intensă care seamănă cu cea a înțepăturii de albină, dar este mult mai profunda, putând interesa și straturile profunde ale țesuturilor, inclusiv mușchii sau oasele.

Comments are closed.