Știri

S-a schimbat legea chiar de astăzi! Riști amenzi usturătoare și pedeapsa cu închisoarea dacă faci asta

Legea a avut parte de schimbări radicale în ultima perioadă. Românii au trecut prin multe modificări în ultima vreme, iar multe dintre ele vizează pedepse mai aspre pentru abaterile de la legi. De data aceasta, statul pedepsește aspru violenta asupra animalelor.

Amenzi usturătoare pentru violența asupra animalelor

Animalele mereu au fost protejate prin lege, iar violența asupra lor a fost aspru pedepsită. De acum, însă, pedepsele se înăspresc, atât amenzile, cât si durata închisorii. Anunțul a fost făcut astăzi de către Politia Română, care a informat că legea se schimbă din 19 mai.

Vezi și: Amenzi uriașe pentru românii care fac asta. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat

Dacă înainte polițiștii aplicau amenzi contravenționale cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei, în prezent, polițiștii pot aplica amenzi contravenționale cuprinse între 3.000 de lei și 12.000 de lei. Riști să fii amendat dacă nu oferi suficient spațiu animalelor tale, dacă nu le hrănești corespunzător și dacă nu le îngrijești asa cum trebuie, mai ales când sunt bolnave.

De altfel, abateri sunt și folosirea animalelor pentru expoziții sau alte scopuri nepotrivite sau traumatizarea lor prin dresaj sau alte tratamente. Este interzisă și administrarea de substanţe destinate stimulării capacităţilor fizice ale animalelor, în timpul competiţiilor sportive, sub forma dopajului.

Cine riscă pedeapsa cu închisoarea

Poți primi între 3 luni si 6 ani de închisoare dacă modific aspectul animalului sau desparti puii de mamă inainte de vârsta de 8 săptămâni, cu scopul de a-i vinde.

“De asemenea, se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă folosirea animalelor sălbatice aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare.”, arată legea.

Totodată, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale și zoofilia.

Printre altele, până la 5 ani de închisoare sau amendă poți primi și pentru practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive. La fel de aspru se pedepsește și rănirea animalelor.

Comments are closed.