Știri

S-a stins din viață Ioan-Petru Căprăriu. Funcția importantă pe care a ocupat-o peste 30 de ani

Este doliu în Timiș după ce s-a aflat că directorul executiv al Casei Județe de Pensii s-a stins din viață. Ioan-Petru Căprăriu era un om respectat în comunitatea sa. Vestea trecerii sale în neființă a căzut ca un trăsnet pentru cei care l-au cunoscut. Avea 65 de ani și a fost un om cu o carieră remarcabilă.

A murit Ioan-Petru Căprăriu

Anunțul trist cu privire la trecerea în neființă a directorului executiv al Casei Județene de Pensii din Timiș a fost făcut de către PSD Timiș. Colegii săi deplâng pierderea acestuia.

Ioan Petru Căprariu, un coleg extraordinar, un adevărat profesionist și un OM deosebit, a plecat mult prea repede dintre noi. Condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să îl odihnească în pace!, se arată în mesajul PSD.

Căprăriu era unul dintre cei mai vechi membri ai filialei PSD. Cei mai mulți oameni îl știau grație funcției de conducere de la nivelul Casei Județene de Pensii Timiș unde s-a aflat mai bine de 30 de ani.

În 2019, în timpul Guvernului Dăncilă, Ioan Petru Căprăriu, a fost numit preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Pensii Publice şi preşedinte al consiliului de administraţie.

Ioan Petru Căprăriu nu a mai apucat să iasă la pensie

Cei care au aflat vestea tristă nu pot crede că acesta s-a stins din viață înainte de a apuca măcar o zi de pensie. Era descris ca fiind un om de mare competență profesională, o minte limpede care a co-redactat legea pensiilor din România.

Iată un mesaj din partea unei persoane care îl cunoștea pe directorul Casei Județene de Pensii Timiș:

Ironia teribilă e că omul acesta n-a mai ajuns să se bucure de o zi de pensie. A ajutat o jumătate de oraș și de județ să aibă parte de o pensie corectă, însă pentru sine lucrul n-a mai fost posibil, deși medicii au făcut tot ce le-a stat în puteri să-l ajute, a spus Vasile Popovici.

Nu se cunosc cauzele decesului. Ioan Petru Căprăriu a devenit șef al Oficiului de Pensii de stat în anul 1991, iar din anul 2021 a fost numit director general al Casei Județene de Pensii. Nu de puține ori a fost felicitat de către oficialități pentru modul în care a condus instituția la nivel județean. Dumnezeu să-l odihnească!

Comments are closed.