Media

S-a stins marele violonist Mitică Feraru. Durere mare printre artiști

Este doliu imens în lumea artistică după ce marele violonist Mitică Feraru s-a stins din viață din motive care nu sunt cunoscute momentan. Anunțul trist a fost făcut chiar de managerul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, instituție unde violonistul activa de ani buni.

Este tristețe mare în lumea artistică după anunțul morții lui Mitică Feraru

Lumea artistică din România a suferit astăzi o mare pierdere. Celebrul violonist Mitică Feraru s-a stins din viață lăsând un gol imens în sufletele familiei dar și ale colegilor de breaslă. Managerul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” a anunțat pe rețelele de socializare că muzicianul a a murit, însă nu a dat mai multe detalii.

Anunțul din mediul online i-a emoționat până la lacrimi pe toți cei care l-au cunoscut și nu numai.

„A plecat dintre noi un muzician de excepție, violonistul Mitică Feraru. Concert maestru al orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, și-a dedicat întreaga viață Muzicii și Teatrului, pe care l-a slujit cu devoțiune și pasiune, cu modestie și smerenie.

Păcat! A lăsat în urmă tristețe și uimire, pentru că mai putea face atât de mult în meseria care i-a fost atât de dragă. Îi vom respecta memoria și nu vom lăsa uitarea să se aștearnă peste imaginea unui artist născut cu atâta har.

Drum bun, Maestre! Dumnezeu să vă poarte pașii spre Pacea și Lumina Veșniciei!”, se arată în anunțul făcut pe pagina de Facebook a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Mitică Feraru a fost concertmaestru al orchestrei simfonice din cadrul Teatrului din Constanța, absolvind în anul 1977 Academia de Muzică „George Enescu” din Iași. Marele violonist a fost și fondator al Filarmonicii „Marea Neagră”, unde a activat o perioadă lungă de timp.

Comments are closed.