Știri

Note oficiale la Evaluarea Națională! Vezi aici ce rezultat ai obținut la ambele probe

Update: S-au afișat primele rezultate la Evaluarea Națională. Toate notele sunt pe edu.roedu.ro, dar poți accesa județul din care provii și vei afla mai ușor ce notă ai obținut. Rezultatele sunt unele pozitive, având în vedere că rata notelor peste 5 este de 84%, mai mare decât anul trecut, precum și înscrierea elevilor la acest examen.

Dacă nu ești mulțumit de rezultat, poți contesta nota în următoarele ore. Notele au fost afișate mai devreme decât au anunțat oficialii, dar cert este că elevii au scăpat mai repede de emoții. Poți depune această cerere atât online, dar și fizic, precizând care este nemulțumirea ta, la care dintre cele doua materii.

Elevii de clasa aVIII-a și părinții lor sunt extrem de emoționați. Mai sunt doar câteva ore până la aflarea rezultatelor de la Evaluarea Națională. Primele informații despre punctajele obținute și procente au fost oferite de către ministrul Educației, Sorin Cimpeanu, care declară că mulți dintre cei care au susținut cele două examene au obținut o medie de peste 5.

Primele informații despre notele la Evaluarea Națională

Ministrul Educației Sorin Cimpeanu a vorbit despre primele rezultate de la Evaluarea Națională. Oficialul a explicat că, din primele rezultate de dinainte de contestații, procentele sunt mai mari decât anul trecut, ceea ce nu poate decât să îi bucure pe români, care nu au avut parte de multe bucurii în ultima perioadă.

„Numărul mediilor de peste 5 este la un maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani, peste 82%, 122.166 de elevi care au luat medii peste 5 anul acesta, înainte de contestații”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

La limba română, note peste 5 sunt 85,9%, față de 84% anul trecut. Cât despre matematică, note peste 5 sunt 77,5%, față de 67,4% anul trecut. Procentul total este de peste 82%, în timp ce în 2020 a fost de 76%. În total, au fost 155.561 de candidați înscriși, mult mai mulți decât în anii trecuți.

Comments are closed.