Știri

Salmonella într-o rețea de hipermarketuri din România. Alertă alimentară, returnați acest produs

Alertă alimentară într-o rețea de hipermarketuri din România. A fost descoperită Salmonella, iar toate produsele de la raft au fost retrase. Românii care au cumpărat acest produs infectat sunt rugați să-l returneze, sau să-l distrugă, în niciun caz să nu-l consume.

Alertă alimentară: pui cu Salmonella

S-a dat alerta la nivelul unui lanț de hypermarketuri din România. Este vorba despre Metro care a anunțat că retrage de pe piaţă un sortiment de pulpe de pui cu spate, după ce a constatat că produsul este infestat cu Salmonella.

Vă informăm ca Metro Cash & Carry Romania a inițiat retragerea de la comercializare și de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: prezenta Salmonella enteritidis, au transmis reprezentanții Metro.

Salmonella într-o rețea de hipermarketuri din România. Alertă alimentară, returnați acest produs

Potrivit unui anunţ postat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, loturile retrase de la comercializare sunt 14221 şi 14421, iar data de expirare a produselor este 23 octombrie 2022.

Produsul a fost comercializat în mai multe magazine Metro din Bucureşti, Constanţa, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Târgu Mureş, Deva, Galaţi, Oradea.

Nu consumați acest produs!

Reprezentanții hipermarketului îi roagă pe cei care au cumpărat produsul să nu îl consume, ci să îl returneze în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până la data de 04.02.2022. Își vor primi banii înapoi.

Facem precizare că nu este pentru prima oară când Metro retrage de la comercializare produse care aparţin companiei poloneze Superdrob. S-a mai întâmplat și în toamna anului trecut când au fost retrase de la raft pulpe de pui superioare cu spate, congelate, după ce, la fel ca și acum, s-a depistat Salmonella.

Infecția cu Salmonella poartă denumirea de Salmoneloza și este o boală bacteriană comună, care afectează tractul intestinal. Salmoneloza este infecția cu bacterii din specia Salmonella. Există peste 2500 de serotipuri de Salmonella, iar cel mai comun este Salmonella Enteritidis.

Diagnosticul Salmonelozei este stabilit pe baza semnelor și simptomelor, precum și pe baza testelor de laborator, adică proba din scaun și analize de sânge.

Comments are closed.