Știri

Salvare emoționantă. Ce au scos pompierii dintr-o casă inundată din județul Alba (VIDEO)

A fost prăpăd în județul Alba, după ce meteorologii au emis cod roșu de inundații. Ministerul Afacerilor Interne a postat pe pagina de Facebook o filmare de la o operațiune de salvare a unei familii a cărei locuințe a fost inundată.

Operațiune de salvare în județul Alba

Pompierii au fost solicitați să ajungă la o locuință inundată. Acolo stăteau o mamă cu doi copii: o fată și un băiat, dar și doi cățeluși. Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne a fost relatat dialogul dintre salvatori și familia care a cerut ajutor.

Băiatul familiei s-a asigurat că mama și sora lui sunt bine, și a ținut neapărat să-i roage pe pompieri să-i salveze și pe cei doi prieteni patrupezi ai familiei.

Salvare emoționantă. Ce au scos pompierii dintr-o casă inundată din județul Alba (VIDEO)

Când au văzut că apa le-a intrat în casă, toți s-au refugiat la etaj. Pompierii i-au scos rând pe rând din locuință.

Primul, a fost salvat băiatul. Era foarte speriat.
Când au ajuns la un loc sigur, s-a uitat către cei doi pompieri:
– Mama și sora mea?
– Stai liniștit, le aducem imediat și pe ele.
– Vă rog frumos, să nu uitați de cățeluși! Sunt și ei la etaj.
– I-am văzut. Îi aducem și pe ei.
9 minute trecuseră de când mama celor doi copii sunase pentru ajutor. Viitura adusese o cantitate mare de apă într-un timp foarte scurt.
– Vă rugăm să vă adăpostiți în locul cel mai ridicat! Imediat ajungem la dumneavoastră, acesta a fost mesajul pompierilor de la ISU Alba.
Știm că aceasta vă este meseria. Știm că pentru acest lucru ați devenit pompieri, ca să ajutați și să interveniți atunci când este nevoie de ajutor, dar nu putem să nu vă mulțumim pentru acest lucru!
Cu respect!, se arată în postarea MAI de pe Facebook.

Județul Alba afectat de inundații. Autoritățile promit că vor ajuta, cu bani, localnicii

Cantitățile de precipitații au fost extrem de mari, la fel și pagubele produse de alunecările de teren. Au fost afectate mai multe comune din județul Alba. Peste 200 de persoane, printre care 70 de copii, au fost evacuate și cazate temporar în căminul cultural din Roșia Montană.

În satul Dăroaia din comuna Roșia Montană au fost inundate 72 de case, dintre care una a fost distrusă, iar 16 sunt avariate.

Florin Cîțu s-a întâlnit cu primarii din comunele afectate de inundații și a declarat apoi că oamenii ale căror gospodării au fost inundate vor primi sume fixe de bani pentru reconstrucție.

Toate resursele vor fi puse la dispoziţie pentru a rezolva cât mai repede. În primul rând gospodăriile cetăţenilor să poată să-şi revină cât de curând la normal, apoi vom începe şi cu arterele principale, a declarat Flori Cîțu.

România se află, în continuare, sub cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Comments are closed.