Știri externe

Satul din Italia unde nu intră nicio mașină. Localnicii trăiesc ca în povești

Există un sat din Italia unde nu intră nicio mașină, iar localnicii se mândresc cu asta. Singura cale de acces în zonă este o telecabină pe care o folosesc cei 106 de oameni ce locuiesc acolo. Satul se numește Chamois și este situat în vârful unui podiș montan, la 1825 metri deasupra nivelului mării.

Singurul sat din Italia unde nu intră mașinile

Deși lumea s-a modernizat, locuitorii din Chamois au reușit să se țină departe de influențe și au păstrat o telecabină ca fiind singurul mijloc de legătură cu lumea din exterior.

Localnicii sunt foarte mândri, iar primarul Mario Pucci a spus că, în timp ce pentru unii, izolarea este un obstacol, pentru ei izolarea înseamnă o reală oportunitate, aproape o necesitate, și de aceea dorința lui este ca lucrurile să rămână așa.

Chamois este o localitate înființată în secolul 18, care a avut o populație de 350 de oameni, care în prezent a scăzut la 106 locuitori.

Oamenii au respins cu vehemență construirea unei șosele, chiar și atunci când Italia a investit masiv în infrastructura drumurilor, și acest lucru ar fi putut fi realizat rapid. Ei au cerut să li se monteze o telecabină ce funcționează și în zilele noastre.

Satul din Italia unde nu intră nicio mașină. Localnicii trăiesc ca în povești

Așa se face că în Chamois nu pot ajunge mașinile. Este singura localitate din Italia în care nu se poate ajunge cu mijloacele de transport obișnuite, telecabina fiind singura variantă. Drumul cu telecabina este destul de scurt și face legătura cu localitatea Buisson.

M-am născut într-una din casele situate la cea mai mare înălțime, la 1950 de metri. Când era frig, dormeam în grajd. Pe atunci, legătura cu valea se făcea pe o cărare, pe jos sau pe măgari. Când eram mici, am învățat să mergem pe acea cărare abruptă, să sărim peste bolovani, a spus Attilio Ducly, un localnic.

Imaginile din localitatea Chamois sunt de-a dreptul feerice, parcă desprinse din povești. Cei 106 locuitori sunt izolați de restul Italiei, dar nu au o problemă cu asta, ba dimpotrivă, așa cum a spus edilul local, văd izolarea ca pe o oportunitate, chiar o necesitate.

Comments are closed.