Știri

UPDATE/ Rata de incidență în București a scăzut la 3,46. Prefectul este pregătit să ia măsuri de relaxare!

UPDATE/ Potrivit DSP București, rata de incidență în Capitală a scăzut la 3,46 la mia de locuitori. “Noile măsuri s-ar putea aplica cel mai devreme de mâine de la ora 0.00”, a anunțat prefectul Capitalei. Urmează să fie ridicate restricțiile de weekend.

Alin Stoica, prefectul Capitalei a anunțat luni, 26 aprilie 2021, că a scăzut rata de incidență în Capitală și, dacă raportul de la Direcția de Sănătate Publică va arăta o scădere sub 3,5 la mie, astăzi se vor lua măsuri de relaxare a restricțiilor.

Scad infectările în Capitală

Vești bune pentru bucureșteni. Prefectul Capitalei a anunțat că rata de infectare a coronavirusului este în scădere. Alin Stoica a spus că dacă raportul de la DSP, pe care urmează să îl primească astăzi, va arăta că rata a scăzut sub 3,5 raportat la mia de locuitori, se vor lua măsuri chiar de astăzi.

Prefectul este pregătit să convoace în ședință Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență unde vor fi modificate restricțiile legate de programul magazinelor și de circulație.

La acest moment, magazinele din Capitală funcționează cu program scurt în weekend, iar circulația este permisă până la ora 20.00.

Dacă scade rata sub 3,5, agenții economici își vor desfășura programul cu publicul până la ora 9.00 ca în restul zilelor și vineri, sâmbătă și duminică și noi vom putea să ne deplasăm în afară locuinței până la ora 22.00, a declarat prefectul Alin Stoica la Digi24.

Bilanțul cazurilor de coronavirus, 26 aprilie 2021

Potrivit celei mai recente actualizări, până astăzi, 26 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.047.520 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 975.703 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.256 cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars Cov 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Comments are closed.