Știri externe

Scandal de proporții într-o închisoare. Cel puțin 58 de deținuți au decedat

Un scandal între bande a avut loc la una dintre cele mai securizate închisori din Ecuador. În urma celor întâmplate, a atacului sângeros, cel puțin 58 de deținuți și-au pierdut viața în cele mai cumplite moduri. Poliția a intervenit între ei și a salvat viețile multora, dar incidentul a fost unul de proporții.

Masacru în închisoare

Conform primelor informații, este vorba despre cel puţin 58 de morţi într-o închisoare din Ecuador și peste 10 persoane rănite în stare gravă, în urma înfruntărilor între bande. Poliția a intervenit în masacrul produs de deținuți, reușind așa să salveze viața multora dintre ei, pentru că bilanțul ar fi putut fi mai mare.

Generalul Tannya Varela a anunţat într-o conferinţă de presă că s-a dezlănțuit un adevărat masacru în închisoarea din Ecuador și poliția a avut o misiune extrem de grea. Aproximativ 12 răniți sunt acum la spital în stare gravă și se zbat între viață și moarte, în timp ce alți 58 au fost găsiți deja fără suflare, în urma atacului.

Pablo Arosemena, guvernator al provinciei Guayas, a anunțat că nu se poate stabili un vinovat, pentru că astfel de probleme nu sunt deloc noi în penitenciarul respectiv, unde se află peste 8500 de persoane închise. Deținuții de acolo formează mai multe bande, care sunt într-o continuă luptă pentru putere, dar mai ales pentru supraviețuire.

Incident cu 119 morți luna trecută

Luna trecută, 119 persoane au murit în închisoarea Guayas. Statisticile spun că acolo nu a mai avut niciodată loc un astfel de incident, care să se termine atât de tragic. De atunci, aproape zilnic au loc episoade violente de acest fel, dar nu s-a mai întâmplat așa ceva.

Poliția a intervenit atunci și a avut nevoie de ajutorul armatei, pentru a putea ține situația sub control. Închisorile din Ecuador sunt oricum suprapopulate și extrem de greu de controlat. Astfel de incidente cu greu sunt evitate, pentru că deținuții sunt agresivi și nu se tem de nimic atunci când trebuie să își facă dreptate.

 

Comments are closed.