Știri externe

Scenariu cumplit la granițele României! Zelenski bate palma cu Vladimir Putin. Greşeală istorică

Au trecut 96 de zile de când Vladimir Putin a declarat război Ucrainei și ceea ce credea liderul de la Kremlin că se va termina în patru zile s-a întins pe o perioadă foarte mare. Toată lumea așteaptă sfârșitul războiului, dar pentru asta, cei doi lideri ar trebui să cadă la pace. În spațiul public se vorbește despre consecințele nefaste ale unor negocieri premature.

Scenariu cumplit la granițele României

Potrivit unui studiu realizat de Revista The Economist, negocierile premature dintre Rusia și Ucraina ar putea avea consecințe nefaste. Până acum au avut loc mai multe runde de negocieri între cele două delegații: rusă și ucrainiană, însă fără rezultate notabile. S-au pus de acord în privința coridoarelor umanitare care să le permită civililor să plece din zonele de conflict.

În prezent se așteaptă să aibă loc noi negocieri între cele două țări. Există voci care susțin că războiul s-ar încheia rapid dacă lui Putin i s-ar permite o cale de ieșire prin care să poată declara victoria, așa cum și-a dorit de la început. Liderul ucrainian este sceptic cu privire la posibile rezultate bune în urma negocierilor cu Putin. Volodimir Zelenski a precizat că o nouă rundă ne negocieri nu ar face decât să ofere timp armatei roșii să își consolideze poziția ofensivă și să se regrupeze.

The Economist este de părere că lumea occidentală va fi în pericol dacă liderul de la Kremlin va fi răsplătit pentru agresivitatea sa.

Război Rusia-Ucraina, ziua 96

Vă prezentăm cele mai noi informații cu privire la evoluția războiului dintre Rusia și Ucraina. Preşedintele Ucrainei l-a demis pe şeful regional al Serviciului Ucrainean de Informaţii din Harkov. Volodimir Zelenski a fost nemulţumit de faptul că şeful SBU din Harkov nu a luat măsuri mai bune de protecţie a oraşului încă de dinaintea începutului războiului.

Pe de altă parte, armata lui Vladimir Putin continuă ofensiva în Lugansk şi speră să cucerească oraşul Severodonetsk, ultimul mare oraş al regiunii pentru a putea anunţă că deţin controlul total al regiunii.

Armata rusă a bombardat regiunea de est a Ucrainei toată noaptea de 29 spre 30 mai. Două rachete au lovit în Odessa, iar tiruri de artilerie au fost auzite pe tot parcursul nopţii în Krivoi Rog – orașul natal al lui Volodimir Zelenski.

Comments are closed.