Știri

Scenariu roșu în București: se închid școlile!

Situația provocată de coronavirus este tot mai dificilă în multe regiuni din țară. După ce mai multe localități din Ilfov au intrat în carantină din cauza numărului mare de infectări, și Municipiul București a intrat de azi, 5 martie, în scenariul roșu. În acest context, toate școlile din Capitală se închid și se trece la regimul online.

Capitala intră în scenariul roșu

Potrivit datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică, Bucureştiul a intrat în scenariul roşu, după ce rata de incidenţă COVID a trecut de limită și a urcat la 3,05. Joi, în Capitală, incidența a fost de 2,79 la mie, iar astăzi a crescut considerabil. Potrivit informațiilor transmise de specialiști, pe  5 martie, Bucureştiul are aproape 1000 de cazuri noi.

Așa cum prevede legea, după o decizie a Comitetului Minicipal pentru Situații de Urgență, la rata de incidență peste 3 la mie restaurantele se închid la interior, la fel și cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc. Astfel, școlile din București se închid imediat ce decizia va fi adoptată, rămânând deschise creșele și grădinițele. Mai mult, continuă să meargă la școală elevii din clasele 0-4.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri seară că elevii din ani terminali pot merge fizic la școală chiar și atunci când o localitate se află în scenariul roșu. Condiția este ca incidența infectărilor la 14 zile să nu depășească 6 la mie.

Astfel, elevii din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal pot merge la școală și în timpul scenariului roșu.

Școli închise în mai multe județe

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor (CJSU) a decis luni, 4 martie, a hotârăt că unităţile de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea în scenariul roşu în Oradea și alte șapte localități, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori.

Cele șapte localități unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor depăşeşte 3/1.000 de locuitori sunt: Sântandrei, Toboliu, Sânnicolau Român, Hidişelu de Sus, Sânmartin, Căbeşti şi Bratca.

Și Brașovul continuă să rămână în scenariul roșu pentru încă 14 zile, după ce rata de incidență a cazurilor de COVID-19 nu a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Astfel, școlile au trecut în regim online, în timp ce copiii din clase 0-4 continuă să meargă la școală, alături de cei de la creșă.

 

Comments are closed.