Știri

Scenariu roșu în București, se închide din nou Capitala

Capitala este în scenariul roșu începând de vineri, 5 martie. Rata de infectare în București a trecut de 3, conform datelor DSP București. Autoritățile vor anunța în scurt timp măsurile luate pentru capitală.

București, 5 martie. Capitala se află în scenariul roșu

Joi, rata de infectare raportată era de 2,79.

În momentul în care rata de infectare trece de 3, o decizie privind restricțiile trebuie luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Scenariul roșu în București. Se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol sau sălile de jocuri de noroc.

Scenariul roșu presupune că vor merge fizic la cursuri doar copiii de grădiniță și cei din ciclul primar, iar ceilalți fac ore online.

Sectorul 1 are cea mai mare rată de incidență COVID-19 din București, de 3,98 la mie în ultimele 14 zile, potrivit informațiilor publicate în premieră de Guvern pe portalul datelor deschise.

Informațiile oficiale pot fi consultate aici

Ce se întâmplă cu școlile din București

În scenariul roşu, conform ordinului miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, rămân deschise creşele şi grădiniţele şi merg la şcoală doar copiii din clasele 0-4.

“Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a spus Sorin Cîmpeanu la Realitatea Plus.

Ce a anunțat ministrul educației că se va întâmpla cu elevii în scenariul roșu. Ce urmează să se întâmple în București, de la 8 martie, va fi anunțat de către autorități!

“Considerăm că, în eventualitatea în care o localitate intră în scenariul roşu, din cauza numărului mare de infectări, elevii majori sau părinţii elevilor minori sunt îndreptăţiţi să aleagă dacă vor sau nu să se expună riscului de infectare. E absurd să impui acestora să rămână la şcoală şi să închizi ochii în faţa unui pericol semnificativ. Fireşte, este esenţial ca elevii care nu vor să participe la cursurile în format fizic, pentru a nu-şi pune în pericol sănătatea, să aibă posibilitatea de a continua cursurile în format digital. În astfel de situaţii, măsurile care uniformizează nu sunt doar inutile, ci chiar periculoase”, a declarat, duminică, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu.

Situație cazuri infectări România

4.342 de cazuri noi de COVID-19, din 36.337 de teste efectuate, în ultimele 24 de ore.

101 români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La ATI sunt 1.067 de pacienți. În total, patru județe și Capitala sunt în scenariul roșu.

Până astăzi, 5 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 820.931 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

752.234 de pacienți au fost declarați vindecați.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.