Știri

Schimbare la Casa Națională de Pensii. Parlamentarii au votat proiectul

Vești bune pentru pensionarii din România care vor putea primi talonul de pensie în format electronic. Potrivit unui proiect care a primit aprobarea din partea Camerei Deputaților, Casa Națională de Pensii are obligația de a transmite pensionarilor care solicită asta, talonul de pensie în format electronic.

Talon de pensie în format electronic

Proiectul de lege a fost votat cu 295 de voturi pentru, fiind adoptat de Camera Deputaților, miercuri, 13 octombrie. Practic, actul normativ stabilește
instituirii posibilităţii transmiterii de către Casa Naţională de Pensii Publice, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul online deschis în portalul CNPP, a documentului de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru plata pensiei în cont curent sau cont de card.

Tot ce trebuie să facă pensionarii este să solicite talonul electronic și îl vor primi începând cu luna următoare înregistrării cererii la Casa Națională de Pensii.

Documentul de informare se transmite în format electronic începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card, prevede proiectul, se arată în actul normativ.

Cum se intră în posesia talonului de pensie

La acest moment, pensionarii din România primesc taloanele de pensie la domiciliu prin Poșta Română, indiferent dacă iau pensia pe card sau prin intermediul factorului poștal. Talonul de pensie cuprinde date cu caracter personal și nu pot fi înmânate decât titularului, sub semnătură, prin prezentarea cărții de identitate.

În cazul în care aceste taloane nu sunt înmânate titularului, ele se întorc la casa teritorială de pensii.

Începând din martie 2021, talonul mov de pensii ajunge lunar, prin poștă, la toți pensionarii care-și primesc banii pe card.

Legea prevede ca toți pensionarii să primească un talon de pensie. Acesta este mov în cazul celor care primesc pensia într-un cont bancar, sau roșu pentru cei care încasează banii la domiciliu, prin factorul poștal.

Comments are closed.