Știri

Schimbări importante de la 1 iulie! Ce măsuri noi îi așteaptă pe români

Pandemia continuă să ne dea bătăi de cap și viețile noastre încă nu au revenit la normal, dar situația pare să revină la normal treptat. Au avut loc mai multe relaxări până acum și românii au parte de mai multă libertate, dar de la 1 iulie se pare că autoritățile pregătesc alte schimbări importante.

Relaxările de la 1 iulie

După ce au avut deja loc mai multe etape de relaxări, autoritățile anunță că vor mai urma astfel de schimbări, având în vedere că situația este din ce în ce mai bună în țara noastră.

Florin Cîțu a anunțat de curând faptul că Guvernul va aproba în cadrul ședinței de joi noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare începând cu data de 1 iulie. Având în vedere că numărul de infectări este tot mai mic și situația este sub control, autoritățile iau în calcul eliminarea anumitor restricții. Printre noile măsuri se numără redeschiderea târgurilor și talciocurilor din țară, cu respectarea normelor și măsurilor de siguranță.

”Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”, a anunțat Cîţu.

Cât despre eliminarea măștii de protecție din spațiile închise, premierul a explicat că nu au fost făcute propuneri în acest sens, dar nu neagă că ar fi de acord cu acest lucru, cu condiția ca toate persoanele dintr-o încăpere să fie vaccinate. Dacă cineva va face o astfel de propunere, premierul va analiza situația și va lua în calcul.

De altfel, românii vor putea participa la evenimente cu un număr de 2500 de invitați, cum ar fi concertele sau alte spectacole, cu condiția ca fiecărui om să i se asigure spațiu de 2 metri.

În plus, grupurile de persoane care vor avea voie să se plimbe pe stradă, fără a face parte din aceeași familie, se mărește la un număr de 10 cetățeni, dacă se respectă distanțarea socială corespunzătoare.

Comments are closed.