Știri

Schimbări în anul școlar 2022-2023. Cele mai importante noutăți pentru elevii români

Se anunță noutăți pentru anul școlar 2022-2023. Sunt vești importante pe care toții elevii ar trebui să le cunoască. De departe, cea mai mare schimbare este reprezentată de faptul că vor fi eliminate tezele – acele evaluări care se dau la finalul fiecărui semestru.

Schimbări în anul școlar 2022 – 2033

Potrivit unor surse Observator, noul an școlar va începe mai devreme decât în mod normal și nu va mai fi împărțit în semestre și trimestre. Cursurile vor începe tot în toamnă, dar chiar la începutul lunii septembrie (5 septembrie), iar anul școlar la va împărțit în module. Iată structura anul școlar 2022-2023:

5 septembrie – 21 octombrie cursuri
22 octombrie – 30 octombrie vacanţă de toamnă
31 octombrie – 22 decembrie cursuri
23 decembrie – 8 ianuarie vacanţă de Crăciun
9 ianuarie – 6 aprilie cursuri (cu o săptămână de vacanţă între 6 şi 24 februarie)
7 aprilie – 18 aprilie vacanţa de Paşte
19 aprilie – 16 iunie cursuri

După cum se poate observa, elevii vor avea mai multe vacanțe, iar prima dintre ele va fi în luna octombrie, o vacanță de toamnă. Cu alte cuvinte, structura noului an școlar va fi cu totul nouă, care nu a mai fost folosită niciodată în sistemul de educație din România. Se renunță la semestre și trimestre și se implementează o structură pe cinci module.

Vom avea 5 module de învățare care vor alterna cu vacanțele. Practic, se renunță la semestre și trimestre. Se lucrează la evaluare acum, să vedem cum se va putea face, au anunțat sursele Edupedu.ro.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Potrivit noii structuri, anul școlar va avea 36 de săptămâni. Vacanța din luna februarie 2023 va fi decisă de fiecare inspectorat școlar județean pentru toate școlile din județ în perioada 6-24 februarie și va avea o durată de o săptămână.

Școala altfel – o săptămână la alegerea școlilor în perioada 26 februarie – 6 aprilie
Săptămâna verde – o săptămână la alegerea școlilor în perioada 19 aprilie – 16 iunie 2032.

Tezele ar urma să fie înlocuite cu mijloace de evaluare sumativă la începutul și la finalul anului școlar.

Cinci module în anul școlar 2022-2023

Potrivit discuțiilor din Comisia pentru Dialog Social de la Ministerul Educației, noua structură a anului școlar nu va mai fi organizată pe semestre, ci pe module, care vor fi 5 la număr.  Iată cele cinci module din noua structură a anului școlar, propuse de Ministerul Educației: 5 septembrie – 21 octombrie – modulul 1 / 31 octombrie – 22 decembrie – modulul 2 / 9 ianuarie – 6 aprilie – modulele 3 și 4 / 19 aprilie – 16 iunie – modulul 5.

Comments are closed.