Știri externe

Schimbări majore pentru românii care au vacanțe în Grecia

Grecia a pregătit schimbări majore pentru turiștii din acest an care vor să petreacă concediul în Republica Elenă. În zilele de duminică ar putea fi interzisă circulația cu mașina personală. De asemenea, autoritățile și-au propus să raționalizeze folosirea aerului condiționat pentru a economisi energie și a limita dependența de Rusia.

Schimbări majore pentru românii care au vacanțe în Grecia

În această vară temperatura sub care nu pot fi setate aparatele de aer condiționat în clădirile publice din Grecia este 26 de grade Celsius. Autoritățile elene consideră că aceasta este singura soluție pentru a economisi energia și a limita dependența de Rusia.

Guvernul cheltuie peste două miliarde de dolari pentru a subvenţiona preţul energiei pentru gospodării, afaceri şi fermieri, susține John Psaropoulos.

Nu este exclus ca și cei din mediul privat să fie constrânși să pună limită la termostat. O altă schimbare constă în interzicerea circulației cu mașinile în zilele de duminică.

Schimbări se anunță și pentru cei care urmează să petreacă vacanța în Spania și Italia. Pe timp de vară termostatele din clădirile publice nu pot fi setate mai jos de 27 de grade Celsius. Autoritățile caută soluții pentru șocul creșterii prețurilor la energie electrică să fie cât mai puțin resimțit de către populație.

Economia noastră trece printr-un al doilea şoc extern, pentru a doua oară în ultimii doi ani. Invazia rusă nu produce doar o suferinţă umană enormă, care, bineînţeles, este principala noastră îngrijorare, ci şi un şoc sever pe piaţa de energie şi cea de alimente, în lanţurile de distribuţie, generând inflaţie şi slăbind încrederea consumatorilor şi investitorilor, a afirmat Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Finanţe.

Fără mască în avioane și locuri publice

Începând de la 1 iunie 2022, în Grecia se renunță la obligativitatea purtării măștii sanitare în avioane și în locuri publice. Totuși, regulile privind purtarea măştilor variază după ridicarea obligativităţii. Companiile aeriene au fost instruite să încurajeze pasagerii să folosească măştile în timpul zborurile către sau dinspre destinaţii în care purtarea măştii în transportul public este încă necesară.

Restricțiile din timpul pandemiei vor fi ridicate pe toată perioadă turistică estivală. Turiștii nu vor fi nevoiți să poarte masca de protecție și nici să prezinte certificatul verde care atestă imunizarea, atunci când intră într-un restaurant.

Comments are closed.