Știri

Schimbări radicale la examenul de BACALAUREAT. Ce se va întâmpla cu programa pentru BAC-ul din 2023

Chiar ziua în care au fost publicate rezultatele la examenul de Bacalaureat -sesiunea vară 2022, Ministrul Educației a anunțat că pregătește schimbări importante pentru examenul maturității și că de la anul programa pentru BAC va fi diferită de cea de până acum.

Programa de Bacalaureat 2023 va fi simplificată

Ministrul Educaţiei a anunţat că programa de Bacalaureat va fi simplificată pentru examenul din 2023, și tot acesta a declarat că din 2027 ne putem aştepta la un examen de Bacalaureat schimbat radical.

Începând de anul viitor o să avem o tranziţie spre normalitate. Sigur că programa va fi simplificată şi anul viitor cu ceea ce s-a predat în clasa a X-a şi eventual în clasa IX-a, dar vom avea deja conţinuturi complete pentru clasele a XI-a şi a XII-a, a explicat ministrul Educaţiei.

Potrivit spuselor ministrului Educației, abia din 2027 vom putea vorbi despre un Bacalaureat schimbat radical, după adoptarea legii care înglobează concluziile proiectului România Educată.

Le spun de pe acum că îmi doresc să se concentreze pe toate disciplinele din trunchiul comun, absolut toate şi să îşi poată dovedi competenţe minime, de bază, la fiecare din disciplineze din trunchiul, comun. Dar asta începând din 2027, dacă vom reuşi să adoptăm noua lege a învăţământului preuniversitar, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, despre BAC 2022 – subiectele au fost concepute foarte corect

Cu privire la subiectele de Bacalaureat de anul acesta, Ministrul Educației a declarat că acestea au fost concepute “foarte corect”, fiind corelate cu competențele corespondente. Potrivit spuselor sale, rezultatele se datorează şi simplificării materiei de examen, din care s-au eliminat acele conţinuturi care au fost predate pe parcursul perioadelor în care şcolile au fost închise.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2022 au fost afișate luni, 27 iunie. În intervalul orar 12:00 – 18:00, candidații nemulțumiți de note pot depune contestații inclusiv prin mijloace electronice. Soluționarea contestațiilor va fi făcută între 28 și 30 iunie, iar pe 1 iulie se vor afișa rezultatele finale la Bacalaureat 2022.

Precizăm faptul că rata de promovare din acest an este de 73,3% – cel mai ridicat nivel de promovare din ultimii 10 ani.

Comments are closed.