Știri

Școala începe fără restricții suplimentare. Sorin Cîmpeanu face precizări

Vești bune pentru elevii din România. Ministrul Educației a anunțat că școala va începe fără restricții suplimentare. Deocamdată elevii se află în vacanța de primăvară care se va încheia pe data de 4 mai. Vacanța de primăvară a fost prelungită pentru că autoritățile și-au dorit să limiteze mobilitatea în luna aprilie, când sărbătorim Paștele Catolic și Paștele Ortodox.

Școala începe fără restricții suplimentare

Când vor reveni la ore, adică pe 4 mai 2021, elevii nu vor avea parte de restricții suplimentare. Este anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu joi, 8 aprilie 2021. Ministrul Educației a declarat că reluarea cursurilor se va face după aceleași scenarii ca și până acum: verde, galben și roșu.

Sorin Cîmpeanu s-a întâlnit în ședință cu președintele Klaus Iohannis unde au discutat situația elevilor și revenirea la cursuri.

S-a discutat despre susținerea sistemului de educație, de susținerea revenirii la școală cu prezență fizică pentru toți elevii de îndată ce situația epidemiologică o va permite. În data de 4 mai, reluarea cursurilor se va face după scenariile deja cunoscute verde, galben, roșu. Nu vor fi restricții suplimentare pentru reluarea școlii, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat că obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor, cât mai repede posibil, dar asta depinde de evoluția epidemiologică.

Structura anului școlar – modificată

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate și cunoscute: 22 – 25 iunie (Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a) și 28 iunie – 1 iulie (probele scrise ale examenului de bacalaureat.

Probele de competențe din cadrul examenului de bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educației.

Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va încheia în data de 4 mai.

Pentru clasele terminale structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanța/vacanțele de primăvară rămânând la datele planificate și cunoscute (2 aprilie – 11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice și 30 aprilie – 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe).

În intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice.

Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția claselor terminale. Grupele din învățământul preșcolar, clasa pregătitoare, clasele I – a VII-a și clasele a IX-a, a X-a și a XI-a vor finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie.

Comments are closed.