Știri

Școala nu începe în condiții de siguranță, pentru clasele mici. Ministrul Educației: “Este un lucru grav, îngrijorător”

Ministrul Educației s-a arătat îngrijorat cu privire la începerea școlii. Luni, 10 ianuarie, 2022, toți elevii din România revin la ore cu prezență fizică. Partea mai puțin bună este că în timpul vacanței, autoritățile nu au pus la punct toate detaliile, pentru ca redeschiderea școlilor să se facă în siguranță pentru elevi și cadre didactice.

Sorin Cîmpeanu: Școala nu începe în condiții de siguranță

Ministrul Educației a fost invitat la Digi24 să vorbească despre deschiderea școlilor începând cu data de 10 ianuarie 2022. Se termină vacanța de iarnă, iar elevii se întorc pe băncile școlii. Întrebat dacă școala începe în condiții de siguranță pentru elevi, ministrul a spus că nu poate da un răspuns pozitiv.

Moderator: Începe în siguranță școala săptămâna viitoare?

Sorin Cîmpeanu: Dacă am fi avut aceste teste la dispoziție, aș fi putut să va dau mai ușor un răspuns afirmativ.

Lipsesc testele pentru elevii din ciclul primar. Sorin Cîmpeanu spune că aceste teste au fost cerute de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, de mai mult timp, și că până acum nu au ajuns.

Este un lucru foarte grav, îngrijorător. Noi cerem de la IGSU de multă vreme, pentru că dacă vrem să nu avem pierderi în educație avem nevoie de prezență fizică, a declarat Ministrul Educației.

De ce nu sunt teste în școli. Iată răspunsul lui Raed Arafat

Aprovizionarea instituțiilor de învățământ cu teste pentru elevi a fost blocată din cauza faptului că una dintre firmele participante a contestat achiziția la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și acum toți factorii implicați așteaptă decizia instanței. Așa se facă că școlile vor rămâne fără teste de salivă pentru elevi și în săptămâna 10-14 ianuarie 2022.

Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe, a precizat Raed Arafat.

Șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență a declarat că la acest moment, în stocurile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nu există teste.

Reamintim faptul că luni, 10 ianuarie 2022 își vor relua activitatea elevii de grădiniță precum și cei din clasele I-IV. Elevii de liceu și cei din clasele V-VIII au început cursurile cu prezență fizică din 3 ianuarie, după vacanța de iarnă.

Următoarea vacanță pentru elevii din România este programată, conform structurii anului școlar 2021-2022, în perioada 15 aprilie – 1 mai 2022, fiind vorba despre vacanța de primăvară.

Comments are closed.