Știri

Școlile rămân deschise și săptămâna viitoare. Care este situație pe județe

Semestrul II abia a început, iar autoritățile au vești bune pentru elevi: școlile rămân deschise și săptămâna viitoare, în toată țara. Decizia a fost anunțată de către directorul Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică din Ministerul Sănătății, ca urmare a noilor condiții de funcționare a școlilor, stabilite de către autorități.

Școlile rămân deschise și săptămâna viitoare

Potrivit noilor reguli stabilite de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, școlile se închid și orele se fac online dacă rata de ocupare a paturilor de spital destinate pacienților infectați trece de 75% la nivel județean.

Deocamdată, potrivit declarației directorului Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică din Ministerul Sănătății, Amalia Șerban, gradul de ocupare a paturilor de spital destinate pacienților infectați este între 4,8 și 43,19%, la nivel județean.  Cele mai mari procente sunt în Cluj și Suceava, iar cele mai mici sunt în județele Mehedinți și Brăilă.

Când se trece automat la școala online

Situația în țară pare că s-a mai relaxat, iar autoritățile au găsit de cuviință să adopte noi reguli de funcționare a instituțiilor de învățământ. Astfel, a fost eliminat criteriul imunizării în proporție de 60% în rândul cadrelor didactice și nici nu se mai ține cont de rata de infectare dintr-o localitate.

Citește și: Sorin Cîmpeanu – declarații despre trecerea la școala online și modificarea structurii anului școlar

Autoritățile au decis noi reguli în privința suspendării cursurilor. Până la alte decizii, la acest moment, activitatea într-o clasă sau grupă de grădiniță se suspendă pentru 10 zile la apariția a trei cazuri de infectare.

Pe de altă parte, se păstrează regula potrivit căreia o școală intră integral în online după suspendarea cursurilor în cel puțin jumătate din numărul total de clase.

Precizăm faptul că testele de salivă pentru elevi încă nu au apărut în școli. Au fost probleme din cauza faptului că trei firme au contestat licitația. Ministrul Educației și-a cerut scuze de la părinți și le-a recomandat să testeze copiii pe banii lor.

La nivel național, gradul de ocupare a paturilor din spital destinate celor infectați este de 21,61%.

Comments are closed.