Știri

Scriitorul Nicolae Dabija s-a stins din viață. Coronavirusul l-a răpus

Celebrul scriitor basarabean Nicolae Dabija s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Organismul său nu a făcut față infecției cu noul coronavirus. Scriitorul suferea de o afecțiune gravă de mai mulți ani, iar infecția cu SARV COV 2 i-a complicat situația foarte mult.

Nicolae Dabija a fost unul dintre cei mai mari scriitori din Republica Moldova

După o suferință îndelungată, astăzi, 12 martie, Nicolae Dabija a plecat dintre noi. Anunțul trist al trecerii în neființă a fost făcut de către directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu. Scriitorul basarabean se infectase cu noul tip de coronavirus în această săptămână și fusese internat la Institutul de Medicină Urgentă.

„Maestrul a decedat astăzi la ora 04.00. A dezvoltat o formă foarte agresivă a COVID-19, cu generalizare agresivă și tromboză a vaselor sangvine”, a dezvăluit acesta, la Antena 3.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Nicolae Dabija a fost poet, eseist și istoric literar, originar din Republica Moldova. Scriitorul avea 72 de ani și s-a născut în satul Codreni, raionul Cimișlia. Dabija a fost desemnat membru de onoare al Academiei Române (din 2003) și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei (2012).

A fost autor a peste 80 de volume de poezii, eseuri și publicistică, unele dintre ele fiind traduse și publicate chiar și în Statele Unite ale Americii, Brazilia, Franța, Italia, sau Rusia.

Comments are closed.