Știri

Se cere demisia lui Vlad Voiculescu, după evacuarea de la Foișor. Care este acum situația la spital

Situația de la Spitalul Foișor a provocat o mulțime de controverse. În timp ce pacienții erau evacuați, apaținătorii lor își spuneau nemulțumirea și s-a ajuns chiar și la proteste. Având în vedere că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este cel care a avizat ordonul privind transformarea spitalului Foișor, Preşedintele Sanitas București îi sugerează acestuia să demisioneze, după toate cele întâmplate.

Oamenii cer demisia lui Vlad Voiculescu

Seara trecută a avut loc o acțiune problematică la Spitalul Foișor. Pacienții au fost evacuați, unii dintre ei externați, iar alții transferați la alte spitale. Autoritățile au anunțat că această unitate sanitară devine spital COVID din cauza faptului că nu mai există locuri la ATI și trebuia găsită o soluție.

Oamenii au fost foarte nemulțumiți de această decizie și au protestat pentru a-și demonstra nemulțumirea. Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, s-a declarat „şocat” de situaţia de la Spitalul Foişor și extrem de nemulțumit de felul în care autoritățile au gestionat această situație. El a solicitat ca persoanele responsabile să ia atitudine, pentru că nu i se pare normal ca, în secolul 21, pacienții să fie tratați în acest fel și nu înțelege cum de este permis un astfel de comportament față de persoane care ar avea nevoie de îngrijiri medicale, dar totuși sunt trimise acasă.

Inițial, președintele nu a știut cine a fost responsabil de această decizie. Ulterior, Viorel Hușanu a declarat că cere demisia ministrului Sănătății, pe motiv că nu este capabil să aibă grijă de pacienți și personalul medical și se ajunge la astfel de situații.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

„Dragă Vlad, știu că ai o sută de consilieri (onorifici), dar de data asta simt că ai nevoie de sfatul meu: demisia! Un ministru ar trebui să aibă grija de toţi pacienţii, de tot personalul medical, iar tu nu eşti capabil de nimic!”, a spus Președintele Sanitas.

Încep pregătirile în Spitalul Foișor

În această dimineață, opt pacienţi ai Spitalului de Ortopedie Foişor așteptau să fie evacuați, conform News.ro. Astfel, situația începută vineri seara este pe punctul de a se finaliza și începe pregătirea spitalului pentru transformarea într-unul covid, unde vor fi aduși pacienții în stare gravă.

 

Comments are closed.