Știri

Se deschide primul centru de vaccinare drive-through din București. Cum te poți vaccina acolo

Campania de vaccinare este în plină desfășurare, dar oamenii tot nu au încredere deplină în acest tratament. Imunizarea încă este un subiect sensibil pentru români, dar autoritățile încearcă să găsească soluții pentru a-i determina pe să se vaccineze, pentru a ușura acest proces. Joi se deschise primul centru de vaccinare drive-through din Capitală, la care are acces oricine.

Cum ai acces la centrul de vaccinare drive-through

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că joi se deschide primul centru de vaccinare drive-through din Capitală. Un astfel de centru presupune accesul românilor la vaccinare cu mașina, ceea ce pare o alternativă interesantă. Nu trebuie nici măcar să cobori din autovehiculul tău. Autoritățile caută tot felul de modalități prin care să le ușureze românilor procesul de vaccinare.

Primul centru de tip drive-through din Capitală va funcționa în Piața Constituției zilnic, în intervalul orar 8.00-20.00. Centrul va dispune de patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer. Nu este nevoie de programare pentru a te vaccina la acest centru, vei fi introdus automat în Registrul Electronic Național de Vaccinare și nu contează zona din care provii. Trebuie să ai asupra ta actul de identitate și chestionarul de triaj care se completează înainte de vaccinare.

„În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză”, au transmis organizatorii.

Autoritățile speră că astfel de proiecte vor avea succes în țara noastră și va fi apreciat de cei care nu vor să se programeze, să respecte o anumită dată bine stabilită, ci fac lucrurile spontan.

Primul centru de tip drive-through a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara, iar până acum au fost vaccinate acolo 3.239 de persoane. În data de 26 aprilie a fost deschis al doilea centru de tip drive-through din România, în Cluj, unde au mers să se imunizeze 1.038 de persoane. Astăzi a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad, unde au fost vaccinate deja 40 de persoane în primele patru ore de la deschidere.

Peste 5 milioane de doze de vaccin administrate în România

Marţi seară, a fost depăşit pragul de 5 milioane de doze de vaccin anti-COVID administrate în România. Până acum, peste 3 milioane de români au fost imunizați cu ambele doze de vaccin. Scopul este vaccinarea a 5 milioane de oameni până la 1 iunie și a 10 milioane până în luna septembrie.

“În această seară am depășit pragul de 5.000.000 de doze administrate în cadrul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Până în această seară, în România au fost vaccinate peste 3.158.000 de persoane împotriva COVID-19”, a anunțat Comitetul de coordonare a vaccinării în România.

Comments are closed.