Știri externe

Se deschide sezonul turistic în Grecia. Ce condiții trebuie să îndeplinească vizitatorii

Sezonul vacanțelor este tot mai aproape, pe măsură ce vara se apropie. Mulți oameni deja și-au ales destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber, dar situația continuă să fie dificilă din cauza pandemiei. Având în vedere lucrurile  cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul, chiar și la greci. Grecia se pregătește să dea startul vacanțelor, dar a pregătit mai multe reguli pentru oaspeți.

Grecia se deschide pe 14 mai

Situația din Grecia continuă să fie una dificilă. Deși a început și acolo vaccinarea și au fost impuse măsuri suplimentare pentru oameni, se pare că lucrurile tot au scăpat de sub control și pandemia este în floare. Grecia a raportat 281.570 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 8.532 de decese, de la începutul pandemiei de coronavirus.

Aceste numere nu sunt deloc unele mari, comparativ cu situați din alte state, dar autoritățile tot au impus restricții, pentru că infectările ar fi crescut în ultima vreme. Totuși, pe 5 aprilie, autoritățile din Grecia au decis să deschidă magazinele pentru a salva economia țării. Mai mult, până la 19 aprilie, Grecia a prelungit restricțiile la intrarea în țară pe cale aeriană.

Autoritățile sunt optimiste și vor ca de la 14 mai să deschidă sezonul turistic, de care Grecia depinde. În timpul iernii, au fost realizate mai multe scenarii și acum s-a ajuns la o înțelegere.

Reguli pentru turiști în Grecia

Ministrul grec al turismului a promis că sezonul turistic se deschide de la data de 14 mai și asigură că a fost realizat un plan de început extrem de important, cu măsuri care să protejeze atât locuitorii Greciei, cât și pe turiști.

„Vom deschide pe 14 mai și vom deschide în siguranță, în ciuda pericolului.
Planul țării noastre pentru deschiderea turismului este cuprinzător. Este un plan extrem de detaliat, echilibrat și permite un turism sigur în toată țara.”, a declarat ministrul Theocharis.

Planul Greciei

  • Turiștii trebuie să prezinte fie un document de vaccinare, fie un rezultat negativ al testului coronavirus la sosirea lor.
  • Activarea sistemului de control aleatoriu la frontieră.
  • Hoteluri în carantină, astfel încât persoanele să poată rămâne auto-izolate.
  • Vaccinările lucrătorilor din domeniul Horeca, care va începe imediat ce vaccinarea persoanelor vulnerabile este finalizată.
  • Urmărirea respectării cu strictețe a protocoalelor de sănătate.

Comments are closed.