Știri

Se relaxează măsurile în Capitală. Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu

La București, incidența cazurilor noi de coronavirus a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Asta înseamnă că scenariul roșu va fi ridicat pentru Capitală.

Prefectul Capitalei a declarat joi, 29 aprilie, la Digi24 că autoritățile vor aștepta 24-48 de ore pentru a se asigura că incidența rămâne sub 3 la mie, după care se va reuni Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, pentru a decide relaxarea măsurilor.

Rata de infectare nu mai depășește 3 la mie în niciun oraș din țară

Rata de infectare în București este astăzi 2,9 la mia de locuitori. Ieri era încă puțin peste pragul de 3 la mie. La începutul săptămânii viitoare ar urma să fie relaxate măsurile în Capitală.

Potrivit legislaţiei, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, pot fi deschise restaurantele la interior la capacitate de 30% şi în intervalul orar 6,00 – 22,00.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Prefectul Capitalei a spus că Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se poate reuni inclusiv în vacanța de Paște și că se așteaptă la o relaxare a restricțiilor în Capitală la începutul săptămânii viitoare.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.