Știri

Se schimbă complet legea! Riști amenzi de până la 5000 de lei

Românii au primit multe vești rele în ultima perioadă și se pare că lucrurile nu se schimbă. O nouă lege intră în vigoare și îi vizează direct pe toți românii, având în vedere că interzice una dintre cele mai iubite activități ale acestora. Dacă nu respecți noua regulă, riști amenzi usturătoare, de mii de lei.

Picnicul și grătarele, interzise

Picnicul și grătarele reprezintă unele dintre cele mai iubite activități ale românilor. Când simt nevoia de a evada din rutină, de relaxare, mulți dintre români preferă să meargă într-o zonă verde, unde să facă un grătar alături de cei dragi. Se pare, însă, că acest obicei va deveni de acum doar o amintire.

Legea s-a schimbat și, dacă nu organizezi o astfel de petrecere într-o zonă special amenajată, poți să ai multe probleme dacă ești prins de oamenii legii. Astfel, poți face un picnic, un grătar, o petrecere în aer liber doar dacă respecți reguli de igienă, nu deranjezi și mergi în locurile potrivite. Persoanele care nu respectă legea riscă să fie sancționate cu amenzi de până la 5.000 de lei.

Vezi și: Poliția face ravagii! Se dau amenzi usturătoare dacă faceți asta

Legea din România stabilește două zone în care se poate organiza un picnic:

  • în zonele indicate pentru activităţile de picnic, unde sunt permise activităţi de picnic, dar nu este permisă aprinderea focului;
  • în zonele special amenajate pentru activităţile de picnic, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic, în care aprinderea focului este permisă;

Aceste zone special amenajate pentru picnic se află în:

  • zonele ce apar în planurile de zonificare ale parcurilor aflate în interiorul localităţilor;
  • zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul acestora;
  • zonele care aparțin domeniului public sau domeniului privat al statului şi/ sau al primăriilor, ce sunt dotate cu utilităţi şi facilităţi destinate activităților de picnic;
  • zone în care este permisă aprinderea focului;

Amenzi pentru organizarea focurilor

Cei care fac grătare în spațiile verzi trebuie să știe exact ce locuri să aleagă. Este interzis să aprindem focul în zone neamenajate și mai ales să lăsăm în urmă gunoaie, care pot duce la incendii. Puteți fi sancționați și cu amenzi de până la 3.000 de lei dacă aruncați pe jos ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse.

Aceste amenzi pot fi aplicate de către reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, de polițiști, de jandarmi sau de reprezentanții autorităţilor administraţiei publice locale. De asemenea, puteți primi amenzi și dacă nu selectați corect gunoaiele.

 

 

Comments are closed.