Magazin

Se schimbă vremea în septembrie. Revin temperaturile de vară

După o perioadă de caniculă și temperaturi extrem de ridicate, vremea s-a schimbat și toamna părea că și-a intrat complet în drepturi. Temperaturile au scăzut radical, atmosfera a devenit tot mai rece și ploile și furtunile au pus stăpânire pe majoritatea regiunilor din țară. Lucrurile s-au schimbat acum, pentru că revine căldura.

Temperaturi ridicate în septembrie

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ne așteaptă o vreme destul de schimbătoare, așa cum am avut parte și până acum, dar se pare că printre zilele răcoroase și temperaturile mai mici decât cele normale pentru această perioadă se vor strecura și zile destul de călduroase.

Conform specialiștilor ANM, săptămâna 13-20 septembrie va fi una foarte plăcută în majoritatea regiunilor din țară. În acest zile, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării și atmosfera va semăna cu cea e vară, pentru că nici nopțile nu vor fi așa de reci.

În regiunile sud-vestice, însă, încălzirea va fi mai accentuată și temperaturile se vor apropia de 30 de grade celsius. Ploile vor fi abundente în partea de nord, în timp ce în sud-vest și sud-est precipitațiile vor fi deficitare și atmosfera destul de călduroasă.

Vreme rece în octombrie

Temperaturile vor crește până în 20 septembrie, dar vremea se va schimba radical din această dată. Temperaturile vor începe să scadă foarte mult și temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale, mai ales în partea de nord-est a țării.

Octombrie va aduce, de asemenea, zile mai reci decât normalul perioadei. Până la 11 octombrie, perioada analizată de specialiștii ANM, vremea va evolua către o răcire semnificativă. Până în 27 septembrie vom simți cum diminețile și nopțile devin tot mai reci și vântul se intensifică în anumite momente ale zilei. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Comments are closed.