Știri

Este oficial! Prefectul a declanșat stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei

Primăria Sectorului 1 solicită stare de alertă din cauza gunoaielor care au sufocat străzile. Este a doua oară când reprezentanții Primăriei Sectorului 1 cer instituirea stării de alertă. Motivul are la bază munții de gunoaie care s-au adunat pe străzi.

Stare de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a aprobat vineri solicitarea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. În acest sens, prefectul a declanșat stare de alertă sanitară în Sectorul 1 pentru 30 de zile din cauza deșeurilor neridicate. Decizia va fi valabilă de la miezul nopții.

„Am transmis către Comitetul Local pentru Situații de Urgență acordul pentru declararea stării de urgență”, a anunțat vineri dimineața prefectul Capitalei.

Primarul a explicat că gunoaiele nu au mai fost ridicate de 20 de zile și s-au împrăștiat prin zone nepotrivite. Starea de alertă este necesară pentru ridicate gunoaielor care afectează sănătatea oamenilor și poluează mediul.

Se solicită stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei

Problema gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei devine din ce în ce mai gravă. Primăria este în plin proces cu reprezentanții companiei de salubrizare.

Reprezentanții instituției au cerut Prefecturii București să decidă instituirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care Primăria să poată strânge gunoaiele de pe străzi, cu o altă firmă de salubrizare.

Este al doilea demers de acest gen pe care Primăria Sectorului 1 îl face către Prefectură. Prima dată a fost fără succes. Rămâne de văzut ce decizie vor lua autoritățile de această dată. Între timp, Sectorul 1 a fost sufocat de gunoaie.

Decizia de a solicita introducerea stării de alertă a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 şi a unei note privind deficienţele activităţilor de curăţenie stradală realizată de Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1. Conform analizei, deşeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală şi din zonele cu tranzit intens, au transmis reprezentanții Sectorului 1 al Capitalei.

Coșurile de gunoi stradale din Sectorul 1 al Capitalei sunt pline ochi în plină vară. Mizeria este cumplită, mirosul este de nedescris. Sunt probleme între Primăria reprezentată de către Clotilde Armand și firma care se ocupă de salubrizare.

Ea le-a cerut bucureștenilor să continue să reclame neridicarea gunoiului de pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei.

Romprest Service SA a anunțat că operatorii staţiilor de sortare/tratare a deşeurilor colectate şi transportate de către companie au limitat activitatea din 22 mai, iar începând cu 1 iunie au suspendat-o integral, din cauza neachitării serviciilor prestate în beneficiul Sectorului 1.

Comments are closed.