Știri

Se strică vremea! Cod galben și cod portocaliu de furtuni, vijelii și grindină. Județele afectate

Se strică vremea în România. Toamna își intră în drepturi cu episoade de vreme rea. Temperaturile au scăzut brusc și s-au instalat fenomenele de instabilitate atmosferică. La acest moment este în vigoare o alertă tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Cod galben de averse, descărcări electrice, vânt puternic, vijelii și grindină

Atenționare tip cod galben a intrat în vigoare miercuri, 25 august, la orele 10.00 și este valabilă până joi, 26 august, la orele 10.00.

Prognoza meteo ANM din 26 august

Doar o parte din sud-est, est, vest și nord-vest scapă de avertizările ANM. Printre localitățile pentru care ANM nu a emis nici cod galben, nici portocaliu de precipitații se numără și Capitala, însă va ploua și în București în noaptea de miercuri spre joi.

Cea mai mare parte a țării va fi vizată de cod galben și cod portocaliu de ploi, furtuni și descărcări electrice.

“În intervalul menționat în sud-vestul, sudul, centrul și estul țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp. Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Munteniei”, arată ANM în avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă din 25 august, ora 10:00 până pe 26 august, ora 10:00.

“În intervalul menționat local în Transilvania, Moldova, la munte, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, precizează ANM în codul portocaliu emis pentru perioada 25 august, ora 12:00 – 26 august, ora 08:00.

Cerul va fi parțial înnorat, iar temperatura maximă va fi de 27 de grade Celsius. Minima va fi de 15 grade.

Sâmbătă și duminică se vor înregistra ploi, însoțite de furtuni în Capitală. Maximele vor fi de 30 de grade în weekend.

Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat în sud-vestul, sudul, centrul și estul țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.

Se strică vremea! Cod galben și cod portocaliu de furtuni, vijelii și grindină. Județele afectate

Meteorologii atrag atenția că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Munteniei.

Cod portocaliu cantități de apă însemnată – 25 august, orele 12.00 – 26 august, orele 08.00

În intervalul menționat local în Transilvania, Moldova, la munte, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

Potrivit meteorologilor, Codul portocaliu semnifică faptul că fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.

Comments are closed.