Știri

Şef de secţie ATI, mesaj dur pentru toți cei care îi înjură pe medici: „Dacă vreodată veți ajunge să aveți nevoie de noi…”

În ultima vreme au avut parte mai multe proteste care au vizat atât autoritățile, cât și medicii, de care unii oameni sunt extrem de nemulțumiți și au o atitudine critică față de ei, deși sunt primii în această luptă grea. Un medic renumit a ținut să le transmită tuturor un mesaj dur, prin care să le explice că medicii nu iau în seamă cele spuse de ei și că i-ar salva și după ce i-au jignit.

Mesaj pentru protestatari

Marţi după-amiază, în faţa Primăriei din Timişoara, mai mulți intelectuali au participat la o manifestaţie în semn de protest faţă de protestele care au avut loc la sfârşitul lunii martie, în faţa locuinţei lui Dominic Fritz.

Atunci, în fața casei primarului au venit mai mulți protestatari care i-au cerut demisia, pe motiv că nu gestionează așa cum trebuie pandemie. Manifestările nu au fost deloc unele linșistite, ci agresive, în care au strigat și împotriva medicilor. Cadrele au fost numite “hoituri, excroci, șpăgari”, ceea ce a stârnit nemulțumirea unui medic din Cluj.

Șeful de la secția de ATI a declarat că toți medicii sunt batjocoriți în această perioadă în care ei munesc cel mai mult și duc o luptă grea împotriva nemilosului virus, care continuă să facă pagube. Cu toate acestea, medicul Dorel Sănfesc a explicat că înțelege de unde vine toată această răutatea: pandemia nu le-a afectat românilor decât organismul, ci și sufletul, care a devenit mai negru decât niciodată.

Specialistul le-a transmis tuturor că niciun cadru medical nu le va răspunde cu aceeași monedă și, chiar dacă ar ști că unul dintre pacienți este un protestatar înrăit, l-ar tratata cu aceeași atenție și dedicare.

„Dacă, Doamne fereşte, ca orice om, veţi ajunge să aveţi nevoie de noi, vă spun atât: chiar dacă pe fruntea voastră ar sta scrise injuriile pe care le-aţi aruncat asupra noastră, să ştiţi că noi vă vom îngriji cât putem noi de bine, pentru că asta este nobleţea acestei meserii. Vă vom îngriji pentru că cei mai mulţi dintre voi sunteţi de fapt nişte suferinzi, nişte bolnavi, manipulaţi grosier pe terenul unei lipse de educaţie, de cultură şi a unei civilizaţii precare. O molimă teribilă care s-a dezvoltat în paralel cu pandemia v-a afectat minţile, conştiinţa, sufletul care au devenit nişte glande oribile, ce nu sunt în stare să secrete decât ură, primitivism, sălbăticie şi agresiune”, a spus Dorel Săndesc.

Medicul de la ATI care s-a sinucis

Cât despre tânărul medic de la ATI, care s-a sinucis la doar 28 de ani, medicul Dorel Săndesc are aceeași părere ca mulți alții: oboseala și-a spus cuvântul. Sufletul lui, înainte de toate, a cedat și l-a împins către această decizie radicală, ce a uimit pe toată lumea.

 

Comments are closed.