Știri

Sfaturi de viață de la Arsenie Boca. Părintele încă face minuni pentru nepoata sa de 90 de ani

Arsenie Boca este considerat ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea. Mulți și-ar fi dorit ca acesta să fie trecut în rândul sfinților, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Părintele a făcut multe minuni de-a lungul timpului, așa cum zic credincioșii și se pare că încă surprinde prin faptele sale. Află ce sfaturi de viață a lăsat în urmă Arsenie și ce ajutor îi oferă nepoatei sale de 90 de ani.

Îndrumări de la Arsenie Boca

Arsenie Boca este una dintre cele mai importante personalități ale ordoxiei românești, pe care toată lumea o admiră. În timpul vieții a ajutat mult oamenii și a lăsat în urmă o mulțime de învățături, care merită urmate și acum.

“A fi fericit înseamnă a-l face fericit pe celălalt”– este una dintre cele mai importante învățături. Părintele Arsenie spune că mai importantă decât fericirea noastră este fericirea celorlalți, pentru că împlinirea că alții sunt bine datorită nouă ne face să ne simțim într-un mare fel.

“Nu e un biruitor mai mare pe pământ, decât acela care se biruieşte pe sine însuşi şi domneşte asupra patimilor sale”– din această zicală învățăm că suntem învingători atunci când reușim să avem control asupra noastră și ne putem abține de la plăcerile noastre care nu ne aduc deloc cinste în fața Domnului.

„Să nu laşi nici pe fratele tău să se culce întristat împotriva ta, nici tu să nu te culci scârbit împotriva lui, ci mergi şi te împacă cu fratele tău”– dacă ar fi să ținem cont de acest sfat, ar trebui să evităm să ne certăm cu aproapele nostru. Oricât de gravă ar fi o ceartă, nu trebuie să ținem supărare pe cei dragi, ci trebuie să lăsăm mereu de la noi și să demonstrăm că îi iubim.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Cine este nepoata lui Arsenie

La vârsta de 90 de ani, Zoe Dăian, nepoata lui Arsenie Boca, spune că este protejată divin de părinte. Ea spune că a simțit de multe ori prezența acestuia în viața sa, mai ales în momentele grele, în care a fost bolnavă grav. Nepoata lui Arsenie Boca a învins o formă severă a bolii momentului şi a supraviețuit și unui atac cerebral, în urma căruia a stat în comă mai mult de o lună, dar este convinsă că Arsenie a trimis ajutor asupra ei.

Ea spune despre Arsenie că era modest, serios și retras, îi plăcea să se roage, să picteze icoane și era foarte credincios. Zoe își amintește că părintele mereu îi lua apărarea în fața părinților și a avut o relație specială cu acesta.

„Îl tot chemau şi pe el, la nunţi, că părinţii mei au cununat mulţi tineri. Dar el nu voia să se ducă. „Mărioară, eu nu sunt pentru viaţa asta. Voi mergeţi liniştiţi, eu am grijă de Zoe”, îi spunea mamei”, a povestit femeia.

Comments are closed.