Știri externe

Și-a sechestrat copiii timp de 9 ani la o fermă din Olanda. Acum procurorii vor să îl elibereze

Un bărbat care și-a sechestrat copiii timp de 9 ani la o fermă din Olanda ar putea fi eliberat, după ce procurorii au decis că nu se poate apăra singur. Cazul a stârnit o mulține de controverse pe parcursul ultimilor ani, iar decizia procurorilor este considerată a fi revoltătoare.

Bărbatul și-a ținut cei 6 copiii izolați 9 ani, timp în care i-a abuzat constant

Cazul unui tată olandez pe nume Gerrit Jan Van D. a atras atenția internațională în anul 2019, când unul dintre copiii săi a reușit să scape din locul unde era ținut prizonier așături de frații săi și a alertat autoritățile.

Bărbatul și-a ținut copiii la o fermă din nordul Olandei, unde îi abuza în mod constant pentru a scoate din ei spiritele rele. Cei doi băieți și patru fete sunt acum adulți, însă trauma trăită și-a lăsat adânc amprenta asupra lor. Aceștia s-au arătat extrem de nemulțumiți de decizia luată de procurori.

Gerrit a suferit un atac cerebral în anul 2016, care a avut urmări grave. Momentan el nu s-a recuperat și nu poate să se exprime corect. Procurorii consideră că ar trebui să îl scoată de sub cauzare, căci în caz contrat ar fi încălată Convenția Drepturilor Omului, care spune că un suspect are dreptul la un proces corect, în cadrul căruia poate participa activ și se poate apăra.

“Nu este complet pierdut, însă este prins în propria minte. Informațiile intră, dar este neclar cum le procesează și exprimarea lui este limitată”, a declarat procurorul Diana Roggen Van D.

Deși cei mai tineri copii ai lui Gerrit sunt adulți, frații lor mai mari se tem pentru aceștia, deoarece au fost foarte puternic îndoctrinați de tatăl lor și le va fi extrem de greu să se desprindă de el.

“Încă îl vad ca pe un patriarh. Ca pe Mesia. Dacă nu sunt ținuți la distanță de el, îl vor proteja până la moarte”, spun copiii mai mari.

Comments are closed.