Știri

Situație complicată în județul Ilfov. Carantina prelungită în alte patru localități

Mai multe localități din România se confruntă cu probleme mari din cauza coronavirusului. Deoarece rata de incidență este una foarte mare și situația este complicată, autoritățile decid impunerea carantinei acolo unde este necesar. Județul Ilfov este unul dintre cele mai afectate, iar majoritatea localităților au fost sau sunt carantinate, în patru dintre ele fiind prelungită măsura de carantinare.

Carantină prelungită Ilfov

Carantina zonală s-a prelungit cu 7 zile pentru localităţile Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele și Clinceni din județul Ilfov. Deoarece rata de incidență este în continuare una mare și riscul de îmbolnăvire foarte ridicat, autoritățile au fost nevoie să recurgă la această măsură.

Astfel, carantina zonală a fost prelungită cu 7 zile pentru Ciorogârla, Corbeanca și Măgurele începând de luni seara, iar pentru comuna Clinceni de marți dimineață, ora 5.00.

Incidenţa COVID-19 este, la Ciorogârla, de 5.72 la mie, 5.64 în Corbeanca, 5.86 în Măgurele și 8.36 în Clinceni.

Prefectura Ilfov a anunțat marți că orașul Chitila a ieşit din carantină, deoarece incidența a coborât la 4,16 cazuri la mie.

Și Jilava a ieșit din carantină în urmă cu câteva zile, după ce rata de infectare a scăzut considerabil, alături de 1 Decembrie, Tunari și Glin. Între timp, măsura de carantină zonală s-a prelungit cu încă 7 zile pentru localităţile ilfovene Domnești, Pantelimon și Voluntari, începând cu data de 17.04.2021, ora 22.00.

S-a prelungit cu 7 zile carantina și pentru orașul ilfovean Popești-Leordeni. Acolo, incidența cazurilor noi Covid a ajuns la 7.77 la mia de locuitori, mai mare decât era în urmă cu o lună, când a fost carantinat inițial.

Numărul de infectări la nivel național scade. România se află în acest moment într-un trend descendent, motiv pentru care autoritățile sunt ceva mai optimiste și cred că vaccinul începe să dea rezultate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.768 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Situația este în continuarea dificilă în cazul persoanelor grav bolnave. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.510. Dintre acestea, 1.448 sunt internate la ATI.

Comments are closed.