Știri

Situație neașteptată în România. Așa ceva nu s-a mai întâmplat de 141 de ani!

România este într-o situație cum n-a mai fost de mai bine de 141 de ani. Datele furnizate de autorități sunt îngrijorătoare, iar așteptările nu sunt tocmai pozitive.

Suntem tot mai puțini

Țara noastră se confruntă cu un declin dmeografic accentuat. Numai la începutul anului au murit 13.784 de persoane, echivalentul a patru comune de mărime medie din țara noastră.

INS (Institutul Național de Statistică) vorbește despre o rată a mortalității cum n-a mai existat de 141 de ani. Numărul celor decedați este mai mare cu 9,782 față de cei născuți, conform unui raport realizat pe anul 2016.

În anul 2016 s-au născut doar 189.783 de copii, nivel atins doar în anul 1876. Atunci s-au înregistrat doar 164.547 de nașteri la o populație de 4,4 milioane de locuitori.

Aceste date sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât în 2016, numărul de nașteri s-a raportat la o populație de 20 de milioane de locuitori. Mai mult, și numărul avorturilor a crescut în ultimii ani, atingându-se noi cifre record.

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.