Media

Sofia Vicoveanca a făcut anunțul care i-a făcut pe fani să lase o mulțime de comentarii: “sănătate multă”

Sofia Vicoveanca a anunțat că se va retrage de pe rețelele de socializare. Cântăreața a spus că, din cauza unor probleme, va lipsi de pe Facebook.

Sofia Vicoveanca a spus că nu va posta pe internet preț de câteva zile. Urmează să revină în legătură cu fanii, pe Facebook, după ce problemele cu paginile sale se vor soluționa.

“Dragilor, pentru ca a apărut ceva probleme pe paginile mele, voi lipsi câteva zile. Va multumesc și va imbratisez.”

Fanii au reacționat imediat la anunțul făcut de Sofia Vicoveanca: “sănătate multă”

Cântăreața Sofia Vicoveanca are atât pagină publică, cât și profil personal de Facebook, fiind activă pe ambele. Însă, anumite probleme tehnice au făcut-o să renunțe pentru câteva zile la rețeaua de socializare.

Sofia Vicoveanca este foarte activă pe Facebook, transmițându-le mereu fanilor cele mai frumoase gânduri. Totuși, este vizibil faptul că, în ultimele zile, toate postările distribuite de cântăreață nu sunt vizibile pentru urmăritorii săi.

Cel mai probabil este vorba despre o eroare Facebook, ce urmează să dispară în scurt timp, pentru ca artista să își poată relua obiceiul de a le scrie fanilor prin intermediul internetului.

La aflarea veștii că Sofia Vicoveanca nu va mai putea posta în următoarele zile, fanii i-au spus că îi vor simți lipsa. Cei mai mulți dintre cei care o urmăresc i-au transmis cântăreței multă sănătate.

Sofia Vicoveanca, născută pe 23 septembrie 1941, la Toporăuți, Noua Suliță, Cernăuți, Bucovina, România, este o renumită interpretă română de muzică populară din Suceava.

Ca o recunoaștere a activității sale de aproape 50 ani în slujba muzicii populare românești, Sofiei Vicoveanca i-au fost decernate mai multe distincții cum ar fi: “Meritul Cultural” clasa a IV-a (1973); Medalia “Tudor Vladimirescu” cl. I (1975); Medalia “Meritul Cultural” cl. I (1976); Crucea Națională “Serviciul Credincios” clasa a III-a (2002); Ordinul Național “Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer (2004) etc.

Sofia Vicoveanca a cumpărat în satul Vicovul de Jos un teren de 9 ari, construind o casă nouă, în stil bătrânesc, cu cerdac și cu mansardă în care a amenajat un mic muzeu etnografic, cuprinzând o expoziție de costume țărănești și obiecte de artă populară. Interiorul casei a fost decorat cu lucrurile proprii unui interior de casă țărănească: ladă de zestre, blidar (dulap cu blide), covoare pe perete, icoane, ștergare, legănuț pentru copil și costumele populare purtate de ea.

„Eu mă regăsesc mai mult în cântecele de dor, de jale, de amar, bocete, chiar blesteme, piese de o mare încărcătură emoțională, de o mare profunzime a textului, și tocmai de aceea – foarte greu de interpretat. Nu sunt o cântăreață de ritm, dar nevoia m-a făcut și dintr-aceea, pentru că omul vine în sala de spectacol și vrea să-și bucure sufletul. Nu știu cât place, dar știu că nu se confundă glasul meu, omul îl reține. Nu mi-a fost greu să port costumul, pentru că în acest costum eu m-am născut”, spune artista despre tradițiile noastre frumoase!

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.