Știri

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră. Acești elevi revin la orele online

În România s-au ridicat toate restricțiile din data de 9 martie, iar toți elevii participă la ore în regim fizic, la fel ca înainte de pandemie. Se pare, însă, că unii dintre ei pot continua să învețe în mediul online, conform unui anunț oficial făcut de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Mii de elevi fac ore online

Elevii au fost chemați să revină la școala în format fizic, odată cu expirarea stării de alertă. Astfel, majoritatea școlilor se desfășoară normal și doar cei testați pozitiv mai rămân acasă și le sunt asigurate orele online. Părinții au fost extrem de nemulțumiți de această decizie, pe motiv că unii elevi sunt bolnavi și nu pot merge la școală.

În acest context, ministerul Educației a modificat ordinul pentru funcționarea unităților de învățământ iar cei care au următoarele afecțiuni vor putea să stea în continuare acasă. Astfel, ministrul Educației a anunțat că cei „care afectează capacitatea de oxigenare” sau care suferă de „boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip I, cei cu imunodeficiențe primare sau dobândite” pot face școală de acasă, pentru a evita îmbolnăvirea și apariția altor complicații.

„Până la finele semestrului doi, atât timp cât transmisia comunitară se păstrează, elevii cu afecțiuni cronice care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip I, cei cu imunodeficiențe primare sau dobândite vor putea beneficia de învățământ hibrid”, a explicat ministrul Educației.

Transmisia comunitară încă nu a dispărut de la noi din țară și situația este, în continuare, una dificilă. Astfel, copiii cu probleme pot sta în continuare acasă, având în vedere că și profesorii sunt pregătiți acum pentru desfășurarea orelor online.

Acest lucru se va putea face cu certificate medicale, la solicitarea părintelui, și cu aprobarea Consiliului de Administrație. Medicul care îi are în evidență pe elevii în cauză pot elibera un certificat care să ateste problemele pe care le au și care necesită desfășurarea orelor de acasă.

Comments are closed.