Știri

Sorin Cîmpeanu, anunț important. Elevii vulnerabili pot rămâne la cursurile online

Deși situația este din ce în ce mai bună în țara noastră, părinții continuă să fie reticenți atunci când vine vorba de revenirea în școli. Astfel, ministrul Educației anunță că elevii care se tem de orele fizice și au anumite vulnerabilități și motive clare pentru care să nu vină la ore, pot rămâne acasă și să participe la orele online.

Sorin Cîmpeanu: Teama excesivă de boală este o vulnerabilitate

Ordinul comun al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrului sănătăţii, Ioana Mihăilă, care prevede că prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial. Astfel, elevii din Capitală ar putea reveni în bănci dacă rata de incidență se menține și azi sub 1 la mia de locuitori.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat clar că școala fizică nu este obligatorie pentru toată lumea. Astfel, dacă părinții se tem să-i ducă pe elevi la școală sau pot demonstra că aceștia au vulnerabilități și motive clare pentru care nu pot merge la ore, pot rămâne acasă, la cursurile online, departe de orice risc.

„Elevilor care prezintă simptome specifice de orice fel li se recomandă să nu intre în comunitate.  Elevii care au vulnerabilități medicale sau au alte motive întemeiate vor trebui să aibă asigurat procesul de învățare în online”, a precizat ministrul Educației.

Aproape 7.800 de elevi din București au depus deja cereri de a rămâne în continuare în online. Ministrul sugerează tuturor celor care au simptome specifice să nu aștepte confirmarea de la medic, ci să acționeze imediat și să se izoleze de restul elevilor, pentru a evita formarea unui focar.

Vaccinarea în școli

Campania de vaccinare este în plină desfășurare și oamenii încep să aibă tot mai multă încredere în imunizare. Vaccinarea evoluează și în școli, iar în rândul elevilor s-au vaccinat aproape 50.000, respectiv 11.000 de elevi cu vârsta de 16 ani, aproape 14.000 de elevi cu vârsta de 17 ani și peste 23.000 de elevi de 18 ani.

Cât despre vaccinare profesorilor, Cîmpeanu a anunțat că a solicitat un raport privind numărul de cadre didactice imunizate. Până acum se cunoaște doar faptul că în jur de 350.000 de cadre didactice și nedidactice sunt imunizate în acest moment. Ministrul crede că procentul ar fi undeva aproape de 50%, dar scopul este 70-80%, pentru a preveni cât mai mult răspândirea virusului.

Comments are closed.