Știri

Sorin Cîmpeanu cere ca elevii din clasele terminale din scenariul roșu să revină în clase cu efectivul complet

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu propune ca elevii din clasele terminale din orașele care se află în scenarul roșu, să se întoarcă în clase cu efectiv complet, nu cu un număr de jumătate de elevi.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, are o nouă propunere care îi vizează pe elevii din clasele terminale

Ministrul a explicat că, după vacanța de Paște, toți elevii din românia se vor întoarce la ore conform scenariilor deja stabilite. Sorin Cîmpeanu vine cu o nouă propunere, care îi vizează pe elevii din clasele VIII-a și XII-a.

Ministrul susține că nu are nicio logică ca acești elevi să meargă în continuare la ore în număr înjumătățit.

„În verde, toţii elevii cu prezenţă fizică, în galben şi roşu, învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, grădiniţele şi clasele terminale. Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiţiei care vizează înjumătăţirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roşu. Am explicat că nu are niciun fel de logică atâta vreme cât în aceaşi şcoală, pe acelaşi palier, două clase identice, cei de clasa a IV-a pot veni cu prezenţă fizică efectiv complet, şi e foarte bine, cei de clasa a VIII-a care au de susţinut, atenţie – examenul naţional începe în luna iunie, evaluarea naţională, trebuie să vină doar jumătate”, a declarat Sorin Cîmpeanu joi seară la Digi24.

Totodată ministrul Educației susține că a solicitat ca școlile speciale să fie deschise integral cu prezență fizică odată ce se termină vacanța de Paște. În Românai sunt peste 27.000 de mii de elevi cu nevoi speciale care trebuie să primească susținere pe mai multe paliere, iar aceasta nu poate fi oferită în sistem online.

„Sunt peste 27.000 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale, sunt elevi care în cea mai mare parte au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotrică, de cabinete de logopedie, au nevoie de kinetoterapie. Dacă cineva îşi imaginează că aceşti peste 27.000 de elevi pot primi aceste elemente în online sau acasă se înşală amarnic. Fiecare zi pierdută pentru aceşti copii înseamnă o aprofundare a riscului de eşec total în educaţie”, a arătat Sorin Cîmpeanu.

Comments are closed.