Știri

Sorin Cîmpeanu, declarații despre bacalaureat. Cum se va desfășura examenul

Educația a fost grav afectată încă de la debutul pandemiei. De atunci, autoritățile au încercat să găsească soluții pentru a aduce lucrurile la normal și continuă să caute o modalitate ca sistemul educativ să își revină. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, este foarte optimist și crede că examenul de bacalaureat se va desfășura în condiții normale.

Sorin Cîmpeanu, scenariul optimist

Sorin Cîmpeanu a avut mereu o atitudine pozitivă când vine vorba de pandemie. Acum, ministrul Educației crede că situația din țara noastră va evolua în continuare și le va permite elevilor să revină la normal.

Sorin Cîmpeanu a explicat că, în acest moment, veștile sunt îmbucurătoare, având în vedere că sunt sub 500 de localități în care rata de incidență este de peste 1 la mia de locuitori.  Oficialul speră că nu va interveni ceva neprevăzut în așa fel încât să fie pusă sub semnul întrebării susținerea examenului de bacalaureat.

Astfel, Sorin Cîmpeanu asigură că examenul de bac se va desfășura la data stabilită, fără ca elevii din vreo localitate să poată participa. Programa este deja stabilită și ministrul este convins că rezultatele de anul acest vor fi mai bune decât în anii trecuți, având în vedere că și la simulare au fost note mult mai bune.

“Sunt convins că peste tot, în toată țara, examenul de bacalaureat se va susține la data programată, cu prezență fizică, după tematica cunoscută. Rezultatele la simularea pentru bacalaureat sunt încurajatoare. Au fost mai bune decât în anii 2016, 2017, 2018. Puțin mai slabe decât în 2019, în 2020 nu s-au dat simulări. Au fost mai bune decât în anii aceștia fără pandemie”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Vaccinarea în școli

Campania de vaccinare este în plină desfășurare și în școli evoluează foarte bine. Ministrul a explicat că 60% dintre profesorii din învățământ s-au vaccinat deja, conform noilor informații. Cu toate acestea, 40% dintre dascăli refuză să se imunizeze, deși toți elevii au revenit la cursuri în regim fizic. Printre aceștia, se regăsesc și persoane care au contraindicații.

Ministrul este optimist și crede că și ceilalți profesori vor înțelege importanța vaccinului și vor lua măsuri. Sorin Cîmpeanu a afirmat că o lecție a venit din partea elevilor care s-au vaccinat în număr destul de mare, peste 55.000, din proprie inițiativă, ceea ce este de admirat.

“Am încheiat centralizarea raportărilor din toate școlile și universități. Ne-a adus un rezultat remarcabil din perspectiva vaccinării personalului din învățământ, peste 185.000 de de angajați din învățământ. 60% este procentul de vaccinare general. Iată că nu stăm așa de rău.

40% încă nu (s-au vaccinat – n.r.), unii au contraindicații medicale, alții nu doresc, ba fac și campanii antivaccinare. Cei mai mulți nu s-au concentrat pe subiect, au rezerve. Sunt convins că vom avansa”, a declarat ministrul Educației.

Comments are closed.