Știri

Sorin Cîmpeanu, despre închiderea școlilor: “Vom genera noi pierderi în educație!”

Sistemul educativ continuă să treacă printr-o mulțime de modificări încă de la începutul pandemiei și se pare că nu se oprește aici sesiunea de schimbări. Din cauza numătului mare de infectări din anumite zone, școlile continuă să fie închise pentru a preveni răspândirea virusului. Deși nu a fost luată o decizie la nivel național, ci doar acolo unde situația o permite, Sorin Cîmpeanutransmite încă o dată că școlile trebuie închise ultimele, doar dacă este necesare.

Școlile ar trebui închise ultimele

Sorin Cîmpeanu transmite încă o dată că școlile trebuie închise ultimele, „doar dacă situația epidemiologică o impune”. Ministrul Sănătății susține că au fost efectuate studii importante, care arată că mai mulți copii care învață în mediul online sunt infectați cu covid-19, comparativ cu cei care merg la școală în regim fizic. 

Mai mult, ministrul a explicat că închiderea școlilor nu dă rezultate, fără aplicarea altor măsuri importante. De asemenea, Sorin Cîmpeanu susține că în școli se respectă foarte bine regulile, comparativ cu alte zone și riscul aici nu este la fel de mare ca în comunitate, motiv pentru care școlile ar trebui închise doar în situații extreme, pentru că oricum au suferit modificări drastice.

“Susțin în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune. În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile.”, a declarat ministrul.

Cum merg elevii din localitățile carantinate la școală

Grupul de Comunicare Strategică a explicat că mersul la școală dintr-o localitate aflată în carantină într-o altă localitate se încadrează la „motive justificate”. Astfel, elevii care locuiesc într-o localitate aflată în carantină și trebuie să se deplaseze pentru a merge la școală în altă zonă, având asupra lui o declarație pe propria răspundere.

De altfel, elevii care participă la simularea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, care începe azi, 22 martie, pot merge dintr-o localitate în alta cu declarația pe propria răspundere. GCS a precizat însă că acest lucru este valabil pentru toți elevii.

Comments are closed.