Știri

Sorin Cîmpeanu, dezicie importantă pentru elevi. Școlile, deschise și în scenariul roșu

Educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii din cauza pandemiei, care a suferit o mulțime de modificări până acum. Lucrurile normale s-au schimbat considerabil și continuă să fie analizată situția învățământului, astfel încât lucrurile să revină treptat la normal.

Ministrul Educației a propus de curând ca elevii din clasele terminale să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu.

Școală în scenariul roșu

În prezent, școlile sunt deschise în scenariul verde, când toți elevii merg la școală și în scenariul galben, când doar unii dintre ei participă la orele față în față. În schimb, în scenariul roșu, toți elevii stau acasă și fac ore online, pentru a preveni răspândirea virusului. Totul depinde de localitatea din care provin elevii.

Ministrul Educației a declarat că va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu. Această decizie vine din cauza faptului că examenele naționale vor fi susținute față în față, ceea ce înseamnă că pregătirea trebuie să se facă în același fel.

Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Testarea non-invazivă în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă seara, că susține utilizarea testelor non-invazive, bazate pe salivă, în școli. Ministrula explicat că o astfel de soluție a fost adoptată de state precum Austria sau Franța și reprezintă o alternativă mai bună.

Ministrul a precizat că aceste teste non-invazive pot fi administrate de către orice persoană, chiar și de către persoane fără competență medicală. În plus, majoritatea școlilor nu au cabinete medicale școlare.

Comments are closed.