Știri

Sorin Cîmpeanu ia măsuri. Gata cu ghiozdanele grele în spatele elevilor

Ministrul Educației este de părere că elevii cară prea multe manuale în spate, în ghiozdan și spune că va lua măsuri în acest sens. Sorin Cîmpeanu este decis să introducă manualele digitale în sistemul de învățământ din România. El spune că asta se va putea face în maxim patru ani.

Manuale digitale în școlile din România

Sorin Cîmpeanu a declarat în emisiunea Decisiv de la Antena 3 că va lua măsuri în ceea ce privește digitalizarea manualelor școlare. Ministrul Educației a precizat că în termen de maxim 4 ani o parte din manuale să devină disponibile online.

Prin această măsură automat va scădea și greutatea ghiozdanelor, însă acesta este un proces de durată, spune Sorin Cîmpeanu. Potrivit ministrului, în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt prevăzuți 780 de milioane de euro tocmai pentru digitalizarea educației din România.

Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare. Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scădere radicală dintr-un moment într-altul, va trebui să fie un proces treptat pe parcursul a, dacă vreți neapărat un termen, 2, 3, 4 ani, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Un an de predare online în România

În cadrul aceleiași emisiuni, Sorin Cîmpeanu a declarat că realitatea este tristă după un an de pandemie online și că nu există elevi care să nu fi avut dificultăți în timpul școlii de acasă.

Ministrul Educației a atras atenția asupra importanței orelor remediale, în care elevii din România au recuperat materia pierdută în timpul școlii online. Sorin Cîmpeanu a declarat că nici profesorii nu au fost pregătiți pentru predarea online.

Nu există elevi care să nu fi avut dificultăți din perspectiva predării online. Toți, absolut toți. Chiar dacă ai avut acces la echipament, la internet, chiar dacă profesorii și-au făcut datoria, și-au făcut datoria fără să fie pregătiți pentru a crea conținut online. Nu au fost pregătiți, a declarat Ministrul Educației.

Potrivit ministrului, la acest moment în România există peste 50.000 de profesori care au urmat cursuri pentru predare online.

Comments are closed.