Știri Sănătate

Specialiștii au făcut anunțul: valul șase de covid afectează copiii!

Se vorbește tot mai mult despre valul șase de covid, cu care ne confruntăm deja. Specialiștii fac tot mai multe avertismente cu privire la această situație, dar se pare că cei mai vizați sunt acum copiii. Află ce simptome  presupune boala și cum putem preveni îmbolnăvirea.

Noul val afectează copiii

Cunoscutul medic Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a spus că acest val de îmbolnăviri este foarte periculos. Această perioada este una dificilă, care afectează în special copiii, dar și persoanele de peste 60 de ani.

”Din păcate, acest val 6 atinge foarte mult copiii. Şi îndeosebi pe cei cu vârstele extrem de mici. Majoritatea celor aflaţi în zona roşie de la noi din spital au vârsta mai mică de 2 ani. Cu toţii au dezvoltat o formă medie de boală. Acestora li se adaugă cei de peste 60 de ani care au riscuri asociate.”, a declarat medicul.

Vezi și: Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră: izolarea, obligatorie!

Specialistul a mai explicat că numărul de infectări va creste considerabil spre toamnă, dar este optimist și speră că nu va mai fi cazul unor cazuri complicate, ci doar forme ușoare, fără simptome foarte grave.

“Ne așteptam la o creştere a numărului de cazuri înspre toamnă. Dacă se menţine acest ritm, vom asista la o creştere accentuată a numărului de cazuri în zilele şi săptămânile următoare, dar să sperăm că vom avea parte doar de forme uşoare, cu simptomatologie redusă, care nu necesită internare, ci doar administrarea unui tratament la domiciliu”, precizează medicul, conform G4Media.

Copiii sub doi ani, cele mai bune ținte

Medicul a explicat că cele mai bune Ținte pentru acest nou val sunt copiii, dar mai ales cei cu vârste sub doi ani. Conform acestuia, la ”Victor Babeș”, cei mai mulți pacienți din zona roşie a spitalului sunt Bebelușii de dor câteva luni și până la doi ani.

Medicii spun că cele mai bune arme rămân masca de protecția și dezinfectarea mâinilor. Cât despre simptome, acestea se aseamănă cu cele ale unei răceli: durere în gât, stări de somnolență sau nas înfundat.

Comments are closed.