Magazin

Stiluri de amenajări interioare. Ce stil i se potrivește locuinței tale

Stiluri de amenajări interioare. Ce stil i se potrivește locuinței tale, cum o poți face să te reprezinte, să-ți oferă confort și plăcere. Câte stiluri de design interior există și prin ce se remarcă fiecare dintre ele.

Ce stiluri de amenajări interioare există

Poate cel mai cunoscut stil de amenajare interioară este stilul clasic. Acesta este un stil rafinat, dezvoltat, bogat în detalii și ornamentații, care se găsesc atât în ​​structura pieselor de mobilier, corpurilor de iluminat, cât și în setări și aspecte.

Dacă vreți să optați pentru stilul clasic, trebuie să știți că este reprezentat prin lemn de culoare închisă, ordine, simetrie și echilibru, aspect armonios și coordonat, puncte focale (cum ar fi șeminee), culori și materiale naturale, țesături elegante. Când vine vorba despre amenajarea locuinței în stilul clasic, nu există reguli. Dă-i frâu liber imaginației.

Stilul modern se referă în mod obișnuit la o casă cu linii curate, clare, o paletă de culori simplă și utilizarea de materiale care pot include metal, sticlă și oțel. Designul modern poate fi urban, minimalist cu mobilă mare, simplă și asimetrică, însă foarte elegantă sau cu unele desene geometrice și obiecte de epocă cu aspect tradițional. În general, este adaptat cu succes și în spațiile mici, întrucât amplifică iluzia de spațiu. Culorile stilului modern sunt cele naturale și neutre.

Stilul contemporan este o combinație de stiluri moderne și tradiționale. Locuințele amenajate în stilul contemporan sunt confortabile și elegante. Materialele textile, precum catifeaua, plușul, pielea (folosită la capitonarea diferitelor elemente) modelează practic ambianța acestui stil. Este un stil îndrăzneț, inclusiv cu pete de culoare. Incluse materiale textile, precum catifeaua, plușul și pielea.

Este un stil îndrăzneț, inclusiv cu pete de culoare luminoase, este neted, curat, și cu forme geometrice, utilizând în mod frecvent liniile curbe.

Ce elemente include stilul industrial

Stilul industrial se inspiră dintr-un depozit sau un pod urban. Include elemente cum ar fi: lemn, tubulaturi și cărămidă aparentă. Dacă vrei să-ți amenajezi locuința în stilul industrial, poți opta pentru tavanele înalte, din lemn vechi și corpurile de iluminat din metal, cu mobilier funcțional.

Silul retro este stilul anilor ’50, ’60 sau ’70. Nu este nimic stabilit sau casual în acest stil de abordare, dimpotrivă, este puternic, aglomerat și cu siguranţă cel mai „funky”. Nu există un model standard pentru stilul retro, întrucât sunt foarte multe metode de a încorpora această temă într-o locuinţă, însă toata lumea îi recunoaşte unicitatea, încă de la prima vedere.

Comments are closed.