Știri

Știre de ultimă oră! Cutremur în România

În urmă cu puțin timp a avut loc un alt seism în România, după ce ultimul avusese loc chiar cu puțin timp înainte. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că s-a înregistrat un nou cutremur pe teritoriul țării noastre.

Cutremur în zona Vrancea

Astăzi, 02 decembrie 2021, a avut loc un nou cutremur la noi în țară. Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, fiind un cutremur cu magnitudinea ml 3.5, la o adâncime de 130km. Acesta a fost resimțit în mai multe orașe, dar nu a provocat pagube de niciun fel.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 62km E de Braşov, 66km NE de Ploieşti, 119km N de Bucureşti, 126km S de Bacău, 128km V de Brăila, 130km V de Galaţi, 138km NE de Piteşti, 177km E de Sibiu, 184km N de Ruse, 208km SV de Iaşi.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a fost unul slab, care nu a pus viața nimănui în pericol. Astfel de seisme sunt destul de dese și se resimt în apropierea zonei în care se produc.

Un alt cutremur a mai avut loc joi

Un alt cutremur a avut loc joi la ora 11.32 în Transilvania, județul Cluj. Seismul a avut magnitudinea 2,1 și s-a produs la adâncimea de 2 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Cluj-Napoca (57 km), Oradea (147 km), Sibiu (164 km), Debrecen (168 km) și nu a provocat pagube.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 7,5, s-a produs duminică în nordul statului Peru, potrivit Centrul Geologic american. Cutremurul a avut epicentrul la 42 de kilometri nord de oraşul de coastă Barranca şi s-a produs la o adâncime de 112,5  kilometri. După seism nu au fost raportate persoane rănite şi nici pagube materiale, dar specialiștii spun că ar fi putut fi fatal, motiv pentru care ar fi fost emisă o alertă de tsunami.

Comments are closed.